Nu mâncați înainte de recoltarea analizelor medicale! Le-ar putea influența rezultatul
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

622 vizite

25-02-2022

0 comentarii

Nu mâncați înainte de recoltarea analizelor medicale! Le-ar putea influența rezultatul

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Aveţi de făcut analize medicale? Dacă lucrurile stau așa, trebuie să știți că pacienţii sunt sfătuiți să postească înainte de preluarea sângelui timp de cel puţin opt ore. Totuşi, acest lucru va depinde şi de tipul de analize. Medicii susțin că testele de sânge sunt unul dintre cele mai frecvente tipuri de analize medicale, deoarece oferă multe informaţii despre starea de sănătate a unei persoane. De fapt, sunt considerate teste de rutină de bază atunci când vine vorba de orice intervenţie medicală. În general, bolnavii nu trebuie să mănânce înainte de analize, întrucât testele de sânge pot ajuta la analiza diferiţilor parametri.

Adesea, medicii solicită teste specifice pentru a confirma sau a exclude un anume diagnostic. Cu toate acestea, multe dintre teste sunt mai mult o chestiune de rutină (de exemplu, glicemia sau numărul de celule din sânge). Cu alte cuvinte, nu se consumă alimente sau lichide (cu excepţia apei) cu o seară înainte, pentru că sângele absoarbe alimentele şi băuturile şi acest lucru poate modifica anumiţi parametri. Desigur, necesitatea de a vă abţine de la alimente şi băuturi depinde de analizele care vor fi efectuate.

De exemplu, dacă medicul a solicitat doar o hemoleucogramă, este posibil ca postul să nu fie necesar. Cu toate acestea, în cazul nivelurilor de glucoză, adulţii trebuie să postească cel puţin opt ore, iar copiii cel puţin trei ore. În cazul analizei funcţiei tiroidiene, ar trebui să fie suficient un post de doar patru ore. Un alt aspect de luat în considerare este medicaţia. Anumite medicamente, la fel ca alimentele, pot modifica rezultatele analizelor medicale, motiv pentru care doctorii vă vor putea spune dacă ar trebui să întrerupeți administrarea anumitor medicamente.

Taguri articol: sfatul medicului analize medicale glicemia

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566598 vizite | 145 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56438 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43561 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428090 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998601 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577259 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566598 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.