Nu mâncaţi zahăr în exces! Acesta poate fi dăunător sănătăţii
Sursa de Sănătate logo

Sursa Pixabay

Sursa Pixabay
Sfatul medicului

366 vizite

06-12-2020

0 comentarii

Nu mâncaţi zahăr în exces! Acesta poate fi dăunător sănătăţii

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Zahărul folosit în exces nu este deloc sănătos. Organizaţia Mondială a Sănătăţii vă recomandă să nu obţineţi mai mult de 5% din caloriile zilnice din zahăr, care rezultă la aproximativ 25 de grame (şase linguriţe) pe zi. Deşi sună destul de realizabil, veţi descoperi că multe alimente procesate şi ambalate conţin mai mult decât recomandarea zilnică într-o singură porţie.

Să începem cu unul dintre cele mai cunoscute rezultate ale consumului de zahăr. Bacteriile care ne acoperă dinţii adoră să se hrănească cu zaharuri simple, un proces care creează acid ca produs secundar. Acest acid este creat foarte repede şi în 20 de secunde de la consumul de zahăr. Ca urmare, acidul distruge apoi smalţul şi creează găuri dureroase care trebuie umplute de un dentist pentru a le opri din creştere. Şi bomboanele sunt rele pentru dinţi, deoarece conţin deja acid, precum şi zahăr. Zahărul şi verişorul său foarte procesat, siropul de porumb bogat în fructoză, conţin fiecare atât glucoză, cât şi fructoză. Glucoza este utilizată de fiecare celulă din corp pentru a-şi alimenta funcţiile vitale. Fructoza, pe de altă parte, este utilizată numai de celulele hepatice. Deci, atunci când mâncăm mult zahăr, ficatul este supraîncărcat şi transformă o mulţime de fructoză în exces în grăsimi.

Mai departe, este eliberat în fluxul nostru sanguin unde înfundă arterele sau este depozitat în jurul mijlocului nostru ca o anvelopă de rezervă inestetică. Aşa că, dacă doriţi să slăbiţi, reducerea excesului de zahăr este prima sarcină, chiar înainte de a începe o nouă rutină de exerciţii.

În plus, când mâncăm zahăr, cererea organismului de insulină creşte.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331157 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70736 vizite | 37200 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328687 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959022 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631598 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552261 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491686 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.