Nu neglijaţi semnele de hipotiroidism ale copiilor!
Sursa de Sănătate logo

hipotiroidismdreduardcircoendocr-1384192758

hipotiroidismdreduardcircoendocr-1384192758

fondepilareacuzaharonclinic22-1384192433

fondepilareacuzaharonclinic22-1384192433
Boli şi afecţiuni

1557 vizite

12-11-2013

0 comentarii

Nu neglijaţi semnele de hipotiroidism ale copiilor!

Articol publicat de Andreea Năstase

Hipotiroidismul nou-născutului şi al sugarului, afectează copilul pentru tot restul vieţii, însă este foarte important ca părinţii să ştie că există şi forme tranzitorii, dar care, de asemenea, trebuie identificate şi tratate cel puţin până la vârsta de doi ani. Aceste forme tranzitorii pot să fie datorate unui exces de aport de iod la mamă, sau în momentul naşterii, sau la copii cu mare grad de prematuritate la naştere. Indiferent de situaţie, tratamentul trebuie început în oricare din aceste situaţii cât mai devreme. „Analizele periodice vizează nivelul hormonal, iar acesta trebuie să fie permanent corect, iar corectitudinea depinde de adaptarea dozei de hormoni tiroidieni, doză care este adaptată odată cu creşterea copilului ca masă corporală. Excesul hormonal nu trebuie să aibă loc, dar în niciun caz el nu trebuie să ne sperie, ci deficitul de hormoni. Mulţi se gândesc asupra unor teoretice efecte adverse asupra corpului când vine vorba de tratamentele hormonale, dar este vorba despre o necunoaştere a situaţiei, sunt temeri nejustificate ale unor părinţi care au făcut ca mulţi copii să rămână cu stigmate neuropsihice. Aceşti copii cu handicap neurosomatic sunt în primul rând o dramă pentru ei, pentru familie şi pentru societate. «În absenţa hormonilor tiroidieni, spunea Parhon, orice civilizaţie ar fi imposibilă». Tratamentul acestor copii se poate administra chiar la suspiciuni modeste de diagnostic, este permanent până la 2-3 ani, când se recomandă o pauză de o singură lună când cazul este rein-vestigat pentru a se elimina hormonii din tablete. Până atunci nu se face pauză, pentru că orice pauză costă dezvoltarea creierului copilului. După vârsta de doi ani, creierul este complet dezvoltat. Există situaţia în care copilul este hipo-tiroidian şi atunci se confirmă diagnos-ticul şi trebuie să continue toată viaţa tratamentul sub control periodic”, explică dr. Eduard Circo, specialist în cadrul secţiei de endocrinologie din Spitalul Judeţean Constanţa.

Taguri articol: hipotiroidism important endocrinologie pediatrie sanatatea copiilor familie boli şi afecţiuni copilul ingrijirea copilului

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661365 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46593 vizite | 8629 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431249 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001432 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661365 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.