Nu puteţi dormi? Iată ce alimente induc, mai repede, starea de somnolență
Sursa de Sănătate logo
Stil de viaţă sănătos

49 vizite

04-06-2025

0 comentarii

Nu puteţi dormi? Iată ce alimente induc, mai repede, starea de somnolență

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Un somn bun şi odihnitor este deosebit de important pentru sănătatea organismului. În primul rând, odihna reduce riscul de a dezvolta boli cronice, menţine creierul sănătos şi poate întări sistemul imunitar. În general, specialiştii recomandă între șapte și nouă ore de somn în fiecare noapte, însă mulţi oameni fac eforturi pentru a reuşi să doarmă suficient. Totuși, nu disperați! Există multe strategii pe care le puteţi folosi pentru a „pregăti” un somn odihnitor. Printre acestea se numără modificarea dietei, deoarece unele alimente şi băuturi au proprietăţi nutritive care îmbunătăţesc somnul. Migdalele sunt un tip de nuci cu multe beneficii pentru sănătate.

Consumul lor regulat a fost asociat cu riscuri mai mici de apariție a câtorva boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă, dar ele pot ajuta și la îmbunătățirea calității somnului. Acest lucru se datorează faptului că ele, împreună cu alte câteva tipuri de nuci, sunt o sursă a hormonului melatonină. Melatonina reglează ceasul intern și îi semnalează corpului să se pregătească pentru somn.

Curcanul este delicios, hrănitor și bogat în proteine. În plus, are câteva proprietăți care explică de ce unii oameni obosesc după ce îl mănâncă sau cred că încurajează somnolența.

Potrivit studiilor, kiwi poate fi, de asemenea, unul dintre cele mai bune alimente de consumat înainte de culcare. De asemenea, sucul de cireșe se află pe lista cu alimente care vă ajută să dormiţi, fiind cunoscut pentru inducerea stării de somnolență.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661549 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

68298 vizite | 11796 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17791 vizite | 1805 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431902 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001787 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661549 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578176 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.