Nu vă mai „scuturaţi” bebeluşul! Îl puteţi nenoroci pe viaţă!
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto Elytis

Sursa foto Elytis
Sănătate

1111 vizite

13-09-2020

0 comentarii

Nu vă mai „scuturaţi” bebeluşul! Îl puteţi nenoroci pe viaţă!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Sindromul bebeluşului scuturat este o afecţiune cerebrală gravă care apare atunci când un adult scutură violent un bebeluş sau un copil mic.

Sindromul este foarte periculos, deoarece distruge celulele din creierul copilului şi împiedică creierul să fie oxigenat. Această problemă apare în urma abuzurilor la care sunt supuşi copii şi care poate duce la leziuni severe sau chiar decesul bebeluşului, precizează elytis.ro.

Specialiştii spun că acest tip de reacţie din partea unui adult este inadmisibilă, oricare ar fi justificarea, iar din păcate acest tip de comportament este destul de des întâlnit.

De exemplu, atunci când copilul este scuturat, iar capul are o mişcare de înainte şi înapoi, creierul său loveşte craniul şi apar umflături, presiune şi sângerare în şi în jurul creierului. Impactul cauzează deseori sângerare la nivelul retinei. Cert este că, un copil cu astfel de sindrom suferă de leziuni la nivelul măduvei spinării sau gâtului.

Sindromul bebeluşului scuturat poate fi prevenit dacă părinţii sunt informaţi de pericolele care pot apărea atunci când copilul este zdruncinat. Acest sindrom al copilului scuturat include simptome precum: iritabilitate extremă, poftă de mâncare scăzută, probleme cu respiraţia, vărsături, piele vineţie sau pală, paralizie sau în cele mai grave cazuri comă. Alte simptome care nu sunt observate în primă fază includ sângerările în creier şi la nivelul ochilor, fracturi de coaste şi oase.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660354 vizite | 18819 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7691 vizite | 743 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9135 vizite | 645 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429172 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671440 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660354 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.