Nucile, alimentele ce pot încetini declinul cognitiv la vârstnici
Sursa de Sănătate logo
Remedii naturiste

852 vizite

10-02-2020

0 comentarii

Nucile, alimentele ce pot încetini declinul cognitiv la vârstnici

Nucile sunt surse bune de grăsimi, fibre și proteine și pot fi introduse ușor în alimentație. Un studiu recent, realizat de cercetători din California și Spania, arată că un consum regulat de nuci poate ajuta la încetinirea declinului cognitiv la populația în vârstă, informează doc.ro.

Rezultatele acestui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition, au arătat că, la vârstnicii sănătoși, consumul de nuci a avut un efect redus asupra funcției cognitive de-a lungul a doi ani. În schimb, a avut un efect semnificativ în încetinirea declinului cognitiv asupra vârstnicilor care erau foști fumători și care aveau rezultate mai puțin favorabile la testele neuropsihologice. Nucile conțin acizi grași Omega-3 și polifenoli, despre care s-a aflat în trecut că au posibilitatea de a contracara stresul oxidativ și inflamația, adică doi factori care influențează declinul cognitiv.

De asemenea, nucile conțin grăsimi nesaturate și antioxidanți, un consum regulat fiind util pentru sănătatea inimii. Există dovezi științifice care susțin că un consum regulat de nuci reduce riscul de boală coronariană atât pentru bărbați, cât și pentru femei. O meta-analiză recentă a descoperit că există o relație inversă între lipsa consumului de nuci și o varietate de boli de inimă. Acest lucru înseamnă că, cu cât consumul de nuci este mai frecvent, cu atât riscul de boli cardiovasculare scade mai mult.

Nucile și-au arătat potențialul și în prevenirea și controlul diabetului. Cercetările au arătat că, dacă se consumă patru porții de nuci pe săptămână, riscul de diabet scade. Pentru persoanele diagnosticate cu diabet, consumul de nuci contribuie la minimizarea apariției complicațiilor (cum ar fi bolile cardiovasculare), mai ales în cazul femeilor. Nucile pot fi consumate în siguranță de persoanele care își monitorizează cantitățile de carbohidrați din dietă, deoarece au un conținut mic de carbohidrați și un conținut mare de proteine și grăsimi sănătoase.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

662025 vizite | 57223 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

124014 vizite | 23093 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

529360 vizite | 2641 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1432943 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1003068 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671758 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

662025 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

579736 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.