Obsesia de a vă poza excesiv se poate transforma într-o tulburare de comportament
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

211 vizite

15-09-2023

0 comentarii

Obsesia de a vă poza excesiv se poate transforma într-o tulburare de comportament

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Selfita descrie comportamentul sau obiceiul obsesiv de a face fotografii cu propria persoană (sau autoportrete) cu ajutorul telefonului și de a le distribui pe rețelele de socializare. În mod normal, autoportretele sunt o modalitate distractivă de exprimare a personalității, care nu pot constitui o problemă. Cu toate acestea, când un astfel de obicei (de a posta fotografii pe rețelele sociale) devine o obsesie și intervine în viața personală și socială, poate fi considerată o formă de tulburare de comportament. Ce este și cum a apărut selfita? Selfita este un fenomen social care a apărut odată cu creșterea popularității rețelelor de socializare și a tehnologiei smartphone, susțin specialiștii romedic.ro. Aceasta a fost definită pentru prima dată în 2014 de către un grup de cercetători italieni, care au dezvoltat un chestionar pentru a evalua nivelul de selfită al unei persoane.

În esență, este considerată o formă de narcisism, care poate fi declanșată de diverși factori, cum ar fi dorința de a obține apreciere și validare socială sau de a compensa o scădere a stimei de sine. Cu toate acestea, practica de postare excesivă a selfie-urilor poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale. Mai mult decât atât, în unele cazuri, selfita poate fi considerată o formă de tulburare de comportament numită „tulburare de comportament legată de internet”, care se caracterizează prin utilizarea excesivă a internetului pentru a îndeplini nevoile personale sau sociale. Tulburarea de comportament legată de internet poate duce la probleme de sănătate mentală, cum ar fi anxietatea, depresia și izolarea socială. Cu toate acestea, este important de menționat că selfita nu este recunoscută oficial ca o condiție medicală sau psihologică, iar cercetarea asupra selfitei este încă în stadii incipiente.

Taguri articol: sfatul medicului

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661352 vizite | 57216 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

45604 vizite | 8456 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17523 vizite | 1784 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431226 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001423 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671631 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661352 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.