Osteosinteza, operaţia care repară fracturile
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

3288 vizite

26-01-2016

0 comentarii

Osteosinteza, operaţia care repară fracturile

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir

Intervenţiile chirurgicale de orice tip prezintă riscuri, inclusiv cele de stabilizare a fracturilor. Majoritatea persoanelor tresar numai la gândul unei plăcuţe metalice fixate cu şuruburi în propriul corp, însă uneori aceasta este soluţia cea mai bună de vindecare a fracturilor grave.
Dacă fracturile fără complicaţii se vindecă prin metode de tipul aparatului gipsat, cele grave - de exemplu, deschise sau cu deplasare - necesită efectuarea osteosintezei, „o serie de operaţii care permit repoziţionarea fragmentelor osoase în postura corectă şi fixarea lor cu mijloace de implant”, declară dr. Marius Enescu, medic primar ortopedie.
Dispozitivele utilizate în osteosinteză sunt şuruburile, tijele, plăcuţele din metale sau aliaje care nu ruginesc, au rezistenţă mecanică mare şi sunt uşoare ca greutate.

„Materialele care au răspuns foarte bine şi au şi un preţ convenabil sunt oţelul inoxidabil de uz medical şi aliajele compozite ce conţin titan. Acestea sunt compatibile RMN şi pot fi folosite la endoprotezarea de genunchi şi de şold”, adaugă medicul.

Acesta recomandă ca implanturile să fie scoase după aproximativ 12 luni, timp în care zona afectată se vindecă, osul căpătând rezistenţă.

Taguri articol: boli şi afecţiuni implant ortopedie marius enescu fracturi

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

259267 vizite | 105352 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

235565 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

420023 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1401254 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

981643 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659204 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567515 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504765 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.