Ozonoterapia, un tratament ce pregăteşte organismul pentru sezonul rece
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1096 vizite

09-10-2017

0 comentarii

Ozonoterapia, un tratament ce pregăteşte organismul pentru sezonul rece

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

La multe persoane, organismul capătă o sensibilitate în sezonul toamnă-iarnă, care îl predispuse la diverse viroze şi afecţiuni, iar sistemul imunitar are de suferit. Specialiştii în recuperare medicală spun că ozonoterapia are un efect revigorant asupra întregului organism, stimulează regenerarea celulară şi modulează sistemul imunitar, principalul nostru aliat în lupta cu boala.

„Ozonoterapia este un tratament inovativ, care îşi găseşte utilitatea în numeroase afecţiuni, datorită efectului său revitalizant. După efectuarea procedurii de ozonoterapie, rezultatele indică faptul că tratamentul stimulează apariţia celulelor stem, despre care ştim că au un rol deosebit în sănătatea întregului organism. Practic, secretul terapiei este acela că ozonul, odată ajuns în sânge, creează un stres oxidativ, iar organismul începe producţia de antioxidanţi, precum şi de factori de creştere şi vindecare. Cu ajutorul terapiei cu ozon, sângele este detoxifiat de agenţi patogeni, metale grele şi metaboliţi toxici”, a declarat dr. Mihai Băican, medic specialist în ozonoterapie.

Ozonoterapia sistemică se realizează cu ajutorul unui aparat special care generează ozon din oxigen. Apoi, este extrasă o cantitate de sânge de la pacient (aproximativ 250 ml), amestecat cu ozon şi oxigen şi reintrodus în organism. Toată procedura presupune doar o singură înţepătură, durerea este minimă, fără efecte secundare sau riscuri pentru pacient şi durează aproximativ 15-20 minute.

Medicul menţionează trei afecţiuni, frecvente în acest sezon, care pot fi combătute cu ajutorul ozonoterapiei.

Sindromul de burnout şi depresia

De multe ori, ne întoarcem din concediu şi constatăm că suntem mai obosiţi decât atunci când am plecat.

„Organismul simte şi reflectă acest lucru printr-un tonus mai scăzut. Ne simţim copleşiţi de tot ce urmează şi ne epuizăm emoţional. Ei bine, în acest caz, ozonoterapia şi-a dovedit eficienţa, în tratarea acestui sindrom. Cu ajutorul ozonoterapiei, îţi revine cheful de viaţă, te odihneşti mai bine, îţi creşte capacitatea de concentrare şi, în felul acesta, te recâştigi”, povesteşte medicul.

Depresia indusă de modificările climatice este o stare cauzată de imposibilitatea organismului de a se adapta la schimbarea de temperatură şi a faptului că nu mai primeşte atât de multă lumină şi căldură, cum era obişnuit.

„Printre efectele ozonoterapie, se numără şi redarea energiei şi obţinerea unui somn de calitate. Foarte mulţi pacienţi au relatat că se pot odihni mai bine şi că au dispărut stările de nelinişte şi apatie pe care le aveau”, a adăugat dr. Băican.

Virozele de sezon

Organismul nostru acumulează de-a lungul timpului numeroase noxe şi toxine, se încarcă din cauza stresului şi a oboselii. Funcţionarea acestuia devine deficitară şi determină scăderea sistemului imunitar. Dacă mai adăugăm faptul că, toamna, virozele respiratorii se transmit cel mai uşor, atât la şcoală, între colegi, cât şi acasă, către părinţi şi mai ales bunici, care au deja un sistem imunitar precar, este lesne de înţeles de ce în sezonul rece avem un şir de îmbolnăviri în familie.

„În condiţiile în care, în lumea medicală sunt dezbătute tot mai des efectele adverse pe care automedicaţia şi consumul iresponsabil de antibiotice şi antiinflamtorii le au asupra organismului, devenind adevărate pericole, mai ales când sunt administrate pe termen lung, ozonoterapia devine o alternativă sau un mijloc complementar viabil, pentru prevenţia şi tratarea afecţiunilor, modulând sistemul imunitar şi stimulând organismul să se vindece. De asemenea, trebuie menţionat că ozonoterapia nu interacţionează negativ cu medicamentele, ba din contră, potenţează efectul diferitelor tratamente, administrate corect şi la recomandarea medicului”, a declarat specialistul.

Ozonoterapia sistemică se face sub supravegherea medicului specialist şi doar la recomandarea acestuia, după un consult de specialitate în prealabil.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660337 vizite | 18222 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7665 vizite | 719 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9097 vizite | 616 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429162 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671440 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660337 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.