Pacienţii care agresează medicii riscă ani grei de închisoare
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1265 vizite

11-02-2016

0 comentarii

Pacienţii care agresează medicii riscă ani grei de închisoare

Articol publicat de Andreea Năstase

Potrivit unui studiu realizat la nivel naţional, 85% dintre cadrele medicale au fost agresate verbal, iar zece la sută - fizic. În prezent, doar 1% dintre aceste incidente sunt raportate, iar pedepsele sunt simbolice, mai spun reprezentanţii Sanitas. În acest context, un nou proiect de lege, care are şi sprijinul Ministerului Sănătăţii, ar urma să fie depus în Parlament în cel mult două luni. Acesta prevede pedepsirea agresorilor cadrelor medicale cu închisoare de la 6 luni la 2 ani pentru agresiunea verbală şi între 3 şi 12 ani de închisoare pentru agresiunea fizică.
Până atunci, propunerea va fi popularizată inclusiv în rândul medicilor, care vor fi încurajaţi să-i reclame pe cei care îi agresează fizic sau verbal.
Unităţile de primiri urgenţe sunt scena celor mai multe agresiuniale pacienţilor sau rudelor acestora asupra personalului medical. Uneori, cauza este consumul de alcool, alteori - lipsa de răbdare sau neînţelegerea modului în care se face triajul cazurilor. În unele cazuri, şi pacienţii devin violenţi.
Federaţia Sanitas cere ca astfel de incidente să nu se mai repete prin „adoptarea unui act legislativ care să apere corpul medical şi care să descurajeze violenţa de orice natură”, spune Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas.

Taguri articol: stiri medicale ministerul sănătăţii sanitas lege

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323618 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29790 vizite | 12641 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324727 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343864 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954032 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625706 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550101 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.