Pacienţii cu HIV sau hepatită, teleconsiliaţi de specialiştii Fundaţiei „Baylor“
Sursa de Sănătate logo
Clinici şi spitale

1346 vizite

31-03-2020

0 comentarii

Pacienţii cu HIV sau hepatită, teleconsiliaţi de specialiştii Fundaţiei „Baylor“

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

De ceva timp, Fundaţia „Baylor Marea Neagră” şi-a închis porţile, din cauza faptului că nu au echipamente de protecţie suficiente, pentru a putea intra în contact cu pacienţii. Între timp, s-a luat decizia că bolnavii pot intra în legătură telefonică cu specialiştii din echipa „Baylor”, cadre medicale, psihologi şi asistenţi sociali la numărul 0241. 480 971. Aşadar, serviciile de telemedicină şi teleconsiliere ale fundaţiei au devenit active de câteva zile.

Serviciul nou înfiinţat deserveşte atât persoanele care sunt afectate de HIV, cât şi pe cele cu hepatită, care au solicitat servicii de îngrijire pe termen lung. „Telemedicina şi teleconsilierea psihologică sunt de astăzi la îndemâna angajaţilor Baylor. În felul acesta, nu ne abandonăm pacienţii. A fost o prioritate să implementăm rapid modalităţi moderne de comunicare cu pacienţii. Serviciile la distanţă sunt o soluţie pentru siguranţa personalului şi a pacienţilor. În prezent, telemedicina şi teleconsilierea au devenit mai mult decât o alternativă viabilă în condiţiile în care consultaţia faţă în faţă nu este posibilă. Pandemia de coronavirus ne-a obligat, mai repede decât era planificat, să adăugăm şi această componentă serviciilor noastre”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei „Baylor Marea Neagră”.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494798 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258205 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441515 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420630 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994123 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575123 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508089 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.