Paraliziile faciale tratate la timp nu lasă sechele
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

41 vizite

27-02-2025

0 comentarii

Paraliziile faciale tratate la timp nu lasă sechele

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Deseori se întâmplă ca expunerea la curentul de aer rece să afecteze temperatura sinusurilor și a oaselor feței. În aceste condiții, pot apărea reacții sinusale, cu sau fără sinuzită infectată, care provoacă dureri la nivelul întregului cap sau pe jumătate de cap, însoțite de simptome precum: nas înfundat, secreții albe, dureri de ureche sau durere la nivelul mastoidei. În general, simptomele se pot ameliora prin administrarea de medicamente antiinflamatoare, dar sunt și situații în care pot apărea și o paralizie facială. Cea mai frecventă paralizie facială este paralizia facială a frigore, care înseamnă că nu se poate stabili cauza. Cel mai probabil, poate apărea din cauza expunerii la frig, care îngheață osul mastoidian. Atunci apare o vasoconstricție la nivelul vaselor de sânge care învelesc nervul facial.

Medicii afirmă că, atunci când apare o paralizie facială, înseamnă că nu mai puteți închide bine ochiul, nu mai poți ridica sprâncenele, nu mai există mimică pentru jumătate de față, ceea ce cauzează căderea colțului gurii. Tot în urma expunerii la curentul de aer rece, pot apărea mai multe tipuri de infecții. De exemplu, mastoidita poate duce la pierderea auzului și a echilibrului și poate fi foarte periculoasă. Partea bună este că, dacă primiți un tratament imediat, care în general se rezumă la un tratament corticosteroid, care reduce inflamația și edemul nervului, apare o recuperare totală și permanentă. Din păcate, există pacienți care nu merg la medic chiar dacă suferă de o paralizie facială serioasă, care poate provoca inclusiv atrofie musculară.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661540 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

66834 vizite | 11500 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17768 vizite | 1800 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431790 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001761 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661540 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578125 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.