Paraziţii intestinali, rezultatul igienei precare
Sursa de Sănătate logo

Frigarui-cu-fructe-4

Frigarui-cu-fructe-4

313787_10150331826994298_925622226_n

313787_10150331826994298_925622226_n

dirty_hands_8x10

dirty_hands_8x10
Boli şi afecţiuni

2096 vizite

21-01-2013

0 comentarii

Paraziţii intestinali, rezultatul igienei precare

Articol publicat de Andreea Năstase

Tratamentul bolilor parazitare revine exclusiv medicului, deoarece majoritatea medicamentelor sunt hepatotoxice, iar folosirea lor în scop profilactic sau în tratamente repetate fără avizul medicului este total contraindicată
Igiena precară, mai ale în cazul copiilor, poate avea efecte grave, concretizate în apariţia unor boli greu de vindecat. Mânile murdare, contactul cu obiecte infestate, fructele şi legumele consumate fără a fi spălate, toate determină instalarea paraziţilor intestinali. Aceştia sunt greu de eliminat, spun medicii. Mai mult, helmintiazele intestinale, aşa cum sunt cunoscute de lumea medicală nu se instalează doar în intestine, ci şi în ficat sau plămâni şi se datorează unei infestări cu viermi deosebit de periculoşi. Paraziţii provoacă boli gatrointestinale Tenia, ascaris, trichina sau tricocefal sunt numai câteva dintre exemplele de paraziţii care odată ajunşi în organism, produc boli parazitare grave. Cel mai frecvent parazit întâlnit la populaţia ţarii noastre este oxiuris vermicularis, parazit care provoacă infecţia numită oxiuroză, susţin specialiştii. „Manifestările pot fi dintre cele mai diverse pentru că paraziţii trăiesc în partea superioară a intestinului subţire şi pot da naştere unei varietăţi de simptome gastrointestinale, sindrom de malabsorbţie al nutrienţilor vitali, mai ales ale substanţelor grase. Sindromul de malabsorbţie se va manifesta prin scaune voluminoase şi steatoree, adică eliminare de grăsimi în cantităţi mari prin fecale. Unele tipuri de viermi intestinali se ataşează la mucoasa intestinelor şi extrag nutrienţii de la gazda umană. Dacă sunt prezenţi în număr destul de mare, aceştia pot determina pierderi de sânge suficiente pentru a declanşa un deficit de fier”, a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic de familie, specialist în medicina naturistă. Lista „pagubelor”produse în organism de aceşti paraziţi nu se opreşte însă aici. Ei mai pot produce diaree, afecţiuni ale pielii, alergii, scăderea sistemului imunitar, scăderea greutăţii, dar şi oboseală cronică. Diagnosticul necesită mai multe examinări Diagnosticul parazitozelor se realizează de obicei prin examenul coproparazitologic, atunci când paraziţii adulţi sau fragmente ale acestora, ouăle sau chisturile lor sunt eliminate spontan în scaun. Pentru excluderea unei parazitoze se cer minimum 3 examinări negative consecutive ale scaunului, la interval de 7-10 zile între determinări.

„Tratamentul bolilor parazitare revine exclusiv medicului, deoarece majoritatea medicamentelor sunt hepatotoxice, iar folosirea lor în scop profilactic sau în tratamente repetate fără avizul medicului este total contraindicată”, a completat dr. Mirela Stângaciu. Medicul recomandă ca primă regulă pentru evitarea infectării cu paraziţi, respectarea igienei corpului şi a alimentelor consumate, dar şi a toaletelor şi spaţiilor comune. Pe lângă tratamentele alopate specifice în tratarea acestor infecţii, medicul recomandă şi o cură de fototerapie de trei zile, cu pelin uscat combinat cu miere care se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, această plantă fiind recunoscută ca un antibiotic natural extrem de puternic.

Taguri articol: boli gatrointestinale breaking helmintiazele intestinale medicina interna mirela stangaciu pediatrie stil de viata

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661388 vizite | 57218 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

48555 vizite | 8951 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17545 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431304 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001470 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671639 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661388 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577659 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.