30 vizite
22-05-2025
0 comentarii
1. Mănâncă mai des fasole sau linte în loc de carne.
2. Redu consumul de alimente pe bază de carne procesată.
3. Mănâncă o porţie de peşte gras cel puţin o dată pe săptămână.
4. Fă loc pentru o porţie de alune neprăjite sau seminţe nesărate.
5. Presară seminţe de in peste cereale.
6. Adaugă câteva felii de avocado în salate sau sandviciuri.
7. Alege produse lactate degresate.
8. Găteşte la cuptor, pe grătar, la aburi sau fierbe, în loc să prăjeşti.
9. Măsoară cantitatea de ulei cu o linguriţă, în loc să torni direct din sticlă.
La micul dejun mergi pe varianta clasică şi sigură a cerealelor cu lapte, însă ai grijă la două lucruri: alege un lapte degresat şi cereale integrale, nerafinate şi fără adaos de zahăr. Pentru gustarea dintre mese alege fructe bogate în antioxidanţi, printre care portocalele, grepfrutul, caisele sau piersicile. La prânz pregăteşte o garnitură de legume preparate la aburi, în care să incluzi broccoli, mazăre, câteva felii de ardei şi morcovi, pe care să o serveşti lângă o bucată de carne slabă, gătită la cuptor. După două ore, serveşte o porţie de alune, migdale sau nuci sau o combinaţie din acestea. Potrivit medicilor, acestea sunt recunoscute pentru reducerea riscurilor de boli cardiovasculare şi pentru reglarea tranzitului intestinal.