Periajul dinţilor trebuie făcut corect, de sus în jos
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

6598 vizite

21-01-2020

1 comentariu

Periajul dinţilor trebuie făcut corect, de sus în jos

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nu ar trebui să ne spună medicii că igiena orală este extrem de importantă pentru sănătate, ci ar trebui ca fiecare dintre noi să fie conștient de acest lucru. Mai grav este că, în unele cazuri, când periajul dinților nu este făcut corect, pot apărea probleme foarte mari ale gingiilor. Tocmai de aceea, este foarte important să știm cum ne alegem periuța de dinți.

Potrivit dr. Aniela Panait, periuța de dinți manuală trebuie să fie moale sau chiar foarte moale, iar atunci când vă spălați trebuie să folosiți foarte ușor. „Fiţi atenţi şi la modul de periaj. Periajul se execută cu mișcări verticale (de sus în jos) și nu orizontale. În ceea ce priveşte periuţele, eu aş recomanda periuța electrică, deoarece curățarea este mult mai eficientă. Sunt, deja, foarte multe studii clinice care confirmă faptul că spălatul cu o perie electrică are rezultate net superioare spălatului cu o perie normală. În acelaşi timp, periuța de dinți electrică execută mișcări uniforme, într-un ritm mult mai ridicat decât se poate asigura cu o periuță manuală”, a explicat medicul.

De asemenea, aceasta trebuie folosită corect, fără să apăsaţi prea mult, pentru ca presiunea pe care o exercitați asupra gingiilor să rămână constantă. Folosirea corectă este asigurată și de o serie de funcții pe care le au cele mai noi modele de periuțe electrice: senzori de presiune sau semnalizare sonoră. În plus, față de cea manuală, periuța de dinți electrică trebuie doar plimbată ușor pe dinți și gingii fără să apăsați cu putere. Oricum, indiferent că aveți periuță de dinți manuală sau electrică, trebuie folosită cu blândețe, fără a apăsa prea tare, deoarece aceasta este cauza principală a retracției gingivale.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661538 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

66261 vizite | 11389 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17762 vizite | 1799 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431757 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001755 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661538 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578103 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.