Pericolul major al tumorilor pe creier. Care este speranţa de viaţă
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

16056 vizite

29-11-2016

0 comentarii

Pericolul major al tumorilor pe creier. Care este speranţa de viaţă

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Tumorile cerebrale reprezintă o masă volumetrică supranumerată, crescută într-un spaţiu închis. În aceste condiţii, creşte presiunea din cap, aşa că pacienţii se prezintă la spital cu dureri de cap, vărsături, semne neurologice de afectare motorie, nu mai pot merge. Alte simptome includ: convulsii, schimbări de limbaj sau şi văz, amorţeli şi furnicături în braţe şi picioare, tulburări de memorie, schimbări de personalitate etc.

„Din nefericire, boala se manifestă târziu, din cauza unui mecanism pe care îl are omul, de compleanţă cerebrală. Desigur, simptomele tumorilor cerebrale variază, în funcţie de tipul şi localizarea acestora şi asta pentru că există zone din creier care controlează diferite funcţii ale corpului. În plus, zona în care este aşezată tumora influenţează modul în care se manifestă simptomele”, ne-a declarat dr. Bogdan Davidescu.

Trebuie menţionat, însă, că unele tumori nu au simptome până când nu cresc în dimensiuni, având ca rezultat degradarea rapidă a stării de sănătate. Totuşi, populaţia trebuie să ştie că, de obicei, cele mai multe dureri de cap nu sunt corelate cu tumorile cerebrale. Partea proastă a lucrurilor este că supravieţuirea la o tumoare cerebrală malignă este de şase luni, maxim un an.

Chiar şi cu tratament, speranţa de supravieţuire este foarte mică. În ceea ce priveşte durerile, acestea apar prea târziu, când tumoarea deja există. Bineînţeles, dacă persoana bolnavă o descoperă accidental sau prin micile semne, atunci şansele sunt mai bune, însă doar pentru tumorile benigne. Pentru cele maligne, şansele sunt minime oricum. În aceste cazuri, evoluţia este aceeaşi, pacientului i se mai dă maxim un an şi două luni de trăit.

Taguri articol: sfatul medicului accident speranţa de viaţă tratament tumorile creier convulsii durerile pacient

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661387 vizite | 57218 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

48448 vizite | 8937 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17545 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431301 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001463 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671638 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661387 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577659 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.