Periuţa electrică vă curăţă mai bine dantura
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

3941 vizite

07-10-2019

0 comentarii

Periuţa electrică vă curăţă mai bine dantura

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Igiena orală ar trebuie să fie la fel de importantă pentru toată lumea, doar că unele persoane îşi neglijează dantura şi ajung să sufere cumplit după aceea. Specialiştii spun că primul lucru pe care ar trebui să îl facem imediat după ce ne trezim este să ne spălăm pe dinţi, periajul acestora prevenind apariţia problemelor gingivale. Ce trebuie să faceţi pentru a avea o dantură sănătoasă?

„Înainte de toate, trebuie să vă alegeţi periuţa de dinţi potrivită. Aceasta să fie moale sau chiar foarte moale, pentru ca atunci când vă spălaţi, să o puteţi folosi foarte uşor. Periajul se execută cu mişcari verticale (de sus în jos) şi nu orizontale. Se poate folosi şi periuţa electrică, întrucât curăţarea este mult mai eficientă. La ora actuală, există studii care demonstrează că spălatul cu o perie electrică are rezultate net superioare spălatului cu o perie normală. Periuţa de dinţi electrică execută mişcări uniforme, într-un ritm mult mai ridicat decât se poate asigura cu o periuţă manuală”, afirmă dr. Isabela Tănase, medic dentist.

Reţineţi, însă! Aceasta trebuie folosită corect, fără să apăsaţi prea tare, pentru ca presiunea pe care o exercitaţi asupra gingiilor să rămână constantă. Folosirea corectă este asigurată şi de o serie de funcţii pe care le au cele mai noi modele de periuţe electrice: senzori de presiune sau semnalizare sonoră.

Totodată, faţă de cea manuală, periuţa de dinţi electrică trebuie doar plimbată uşor pe dinţi şi gingii fără să apăsaţi cu putere.

Astfel, indiferent că aveţi periuţă de dinţi manuală sau electrică, trebuie folosită cu blândeţe, fără a apăsa prea tare, deoarece aceasta este cauza principală a retracţiei gingivale.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661553 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

69749 vizite | 12044 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17810 vizite | 1809 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431978 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001826 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671683 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661553 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578232 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.