Persoana alergică nu trebuie să trăiască într-un balon de sticlă
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1847 vizite

15-12-2016

0 comentarii

Persoana alergică nu trebuie să trăiască într-un balon de sticlă

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Pentru prevenirea reacţiilor alergice, în primul rând, este necesar să se evite contactul cu alergenii care le produc. Dr. Doina Pîrîu, medic primar pneumolog, specialist alergologie şi imunologie, recomandă evitarea activităţilor în aer liber când concentraţia polenurilor este mai mare.

„Se preferă activităţile în exterior, în zilele umede, înnorate sau ploioase. Nu se recomandă plimbări, alergări, mers pe bicicletă sau picnicuri, în parcuri sau în mediul rural, în timpul sezonului polenic”, explică specialistul.

Medicaţia antialergică este reprezentată de antihistaminice, care acţionează prin blocarea acţiunii histaminei, substanţă responsabilă de simptomele alergiilor respiratorii: curgerea nasului, mâncărimea, strănutul şi lăcrimarea.

Medicamentele pe bază de corticosteroizi, eliberate sub prescripţie medicală, pot fi utilizate în cazuri severe.

„Alergiile nu pot fi vindecate în totalitate, însă există metode de creştere a toleranţei organismului alergic faţă de alergenele la care este sensibilizat şi de diminuare astfel a impactului negativ pe care alergia îl are asupra organismului prin imunoterapie, o metodă care vindecă aproximativ 70-80% dintre persoanele tratate pentru alergii respiratorii. În concluzie, persoana alergică nu trebuie să trăiască într-un balon de sticlă pentru a se feri de substanţele potenţial periculoase, deoarece alergiile respiratorii pot fi prevenite sau ţinute sub control, dacă se identifică alergenul care le produce”, conchide medicul specialist.

Taguri articol: stiri medicale alergii alergologie medic alergeni simptome pneumolog

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

259242 vizite | 105349 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

235555 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

420015 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1401252 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

981643 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659204 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567515 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504763 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.