Persoanele cu redoare matinală întâmpină dificultăți în desfășurarea activităților zilnice
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

24 vizite

09-02-2024

0 comentarii

Persoanele cu redoare matinală întâmpină dificultăți în desfășurarea activităților zilnice

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Redoarea matinală descrie o senzație de rigiditate, însoțită de dificultăți de mișcare, care poate să apară la momentul trezirii și care poate avea un impact important asupra calității vieții. Medicii spun că senzația de rigiditate matinală poate varia în intensitate de la ușoară la severă și poate afecta diferite zone ale corpului, inclusiv articulații și mușchi. Această stare este adesea asociată cu perioade de inactivitate prelungită pe timpul nopții, o stare în care mușchii și articulațiile pot deveni mai rigide din cauza lipsei de mișcare. Printre cauzele comune care duc la apariția acestei probleme se numără inactivitatea pe timpul nopții, problemele articulare, stilul de viață sedentar și postura incorectă în timpul somnului. Fiecare dintre factorii enumerați poate contribui la senzația de rigiditate resimțită dimineața, în diferite măsuri.

De asemenea, redoarea matinală poate fi asociată cu diverse afecțiuni și condiții medicale, precum: artrita; bolile autoimune, precum lupusul sau spondilita anchilozantă; fibromialgia; boala Lyme; sindromul de oboseală cronică; sindromul tunelului carpian. În plus, unele afecțiuni ale coloanei vertebrale, precum hernia de disc sau spondiloza cervicală, cât și diferite condiții inflamatorii intestinale, precum colita ulcerativă sau boala Crohn, pot contribui la redoarea matinală. Persoanele care se confruntă cu redoare matinală pot experimenta dificultăți în desfășurarea activităților zilnice și pot resimți o scădere a energiei și vitalității. În plus, le poate fi afectată și calitatea somnului.

Taguri articol: sfatul medicului energie spondilita anchilozantă boala crohn medicii

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660379 vizite | 20019 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7752 vizite | 799 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9194 vizite | 696 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429194 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000172 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671441 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660379 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577342 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.