Persoanele foarte slabe îşi pun sănătatea în pericol
Sursa de Sănătate logo

Slabeste

Slabeste

4-trucuri-de-alimentatie-de-la-femeile-slabe_1_1_size5

4-trucuri-de-alimentatie-de-la-femeile-slabe_1_1_size5
Familie

1936 vizite

09-12-2012

0 comentarii

Persoanele foarte slabe îşi pun sănătatea în pericol

Articol publicat de Florica ZDRU

„Am ţinut o grămadă de diete, până la urmă mi-am văzut visul cu ochii, am slăbit. Problema e că de vreo doi ani slăbesc în continuare, fără să ţin regim. Am auzit că e la fel de periculos pentru sănătate şi când eşti prea gras, şi când eşti slăbănog. Dacă slăbeşti prea mult fără regim, e musai semn de boală?” (K. Popovici). După cum ne-a confirmat medicul primar m.g. Omer Zişan, din cadrul Clinicii Homeomed, persoanele considerate subponderale de specialişti, în sensul că acestea au un index al masei corporale mai mic de 18,5, se pot confrunta, uneori, cu probleme serioase de sănătate. Cât priveşte indicele masei corporale, acesta se calculează prin împărţirea greutăţii corporale (exprimată în kilograme) la valoarea înălţimii (în metri) la pătrat. „Există oameni pe care mulţi îi consideră norocoşi pentru că, oricât ar mânca, nu iau în greutate. S-a descoperit că aceştia au o aşa-numită genă slabă, care, din nefericire, îi supune riscului unor boli”, ne-a spus medicul, potrivit căruia, dacă bărbaţii foarte slabi riscă diabet, infertilitate, depresie etc., femeile subponderale ar putea pierde mai repede o sarcină, pot suferi de afecţiuni pulmonare sau fracturi de şold la vârsta mijlocie, de artrită, boli de inimă etc. Cercetările au arătat că una dintre cauzele subponderabilităţii ar putea fi de natură hormonală, mai exact o lipsă de estrogen, hormonul responsabil de starea de bine la femei şi bărbaţi. În plus, lipsa grăsimii este asociată cu pierderea din organism a unor chi-micale esenţiale pentru sănătatea fizică şi mentală. Din păcate, în majoritatea cazurilor, persoanele foarte slabe nu conştientizează câte probleme de sănătate pot să apară din cauza kilogramelor… lipsă, după cum probleme la fel de grave pot să apară şi din cauza kilogramelor în plus.

Taguri articol: boli cardiologie dietă ginecologie medicul raspunde nutritie sanatate

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661375 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

47380 vizite | 8789 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17539 vizite | 1786 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431273 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001448 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671637 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661375 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577658 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.