Pete maronii sau albe pe piele? Suferiţi de o afecţiune provocată de o ciupercă
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

51352 vizite

19-01-2017

1 comentariu

Pete maronii sau albe pe piele? Suferiţi de o afecţiune provocată de o ciupercă

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Printre cele mai comune afecţiuni ale pielii se numără şi tinea versicolor (pitiriazis versicolor), ce se maifestă prin apariţia unor pete cafenii sau albe pe spate, piept şi gât. Afecţiunea este produsă de o ciupercă şi răspândirea acesteia este favorizată de pielea transpirată, de aceea, pe timp de vară, erupţia proliferează, iar iarna se atenuează.

„Aceste ciuperci există în mod natural, pe pielea tuturor, dar numai la cele predispuse apare şi afecţiunea. Aşadar, ciuperca se poate înmulţi necontrolat la persoanele care folosesc foarte des haine sintetice, care utilizează anticoncepţionale, transpiră din abundenţă sau au un exces de sebum”, explică dr. Emma Gheorghe, medic dermatolog.

Simptomele afecţiunii nu sunt accentuate şi, de cele mai multe ori disconfortul se rezumă la uşoare mâncărimi cutanate, însă boala deranjează estetic, de aceea persoanele afectate renunţă la hainele decoltate.

De asemenea, afecţiunea are un risc mare de recidivă. Pentru a scăpa de această ciupercă se folosesc o serie de şampoane pentru igiena capului şi a corpului, cu substanţe specifice (de exemplu: zinc pirition, sulfură de seleniu), însă dacă afecţiunea nu se vindecă în totalitate sau recidivează, medicul specialist dermatolog poate indica pacienţilor să folosească anumite comprimate sau creme antimicotice (cum ar fi clotrimazolul). În cazul în care prezentaţi disconfort la nivelul pielii, prezentaţi-vă medicului de familie sau unui specialist dermatolog, pentru un tratament potrivit afecţiunii de care suferiţi.

Taguri articol: boli şi afecţiuni dermatolog ciuperci piele

Comentează aici

1 comentariu

19 ianuarie 2017 Dorel
Pitiriazis

Am avut această boală de piele, ”pitiriazis”. Aveam pete maronii sub braț și pe burtă. A nu se confunda cu ”psoriazis”. De-a lungul anilor am făcut fel de fel de tratamente ,dar fără rezultat. În cele din urmă am aflat de la un cunoscut (navigator) cum s-a vindecat el de această boală de piele. Pe vremea comuniștilor mi-a adus din Spania o soluție ”ABBOTSELSUN” (Abbot-e numele producătorului, iar- selsun-e numele substanței active). Am urmat instrucțiunile și după 30 de zile de tratament am scăpat definitiv de această boală de piele. Nici în ziua de azi chiar dacă fac baie în mare sau transpir, petele maronii nu mai apar. Aceste pete maronii apar și se înmulțesc în apă sărată, transpirație sau apă de mare. La noi în farmacii se găsește un echivalent și anume ”SELSUN BLUE”, este un șampon pentru mătreață care conține substanța SELSUN. Este foarte bun pentru a scăpa de această boală de piele -pitiriazis- .

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

259264 vizite | 105352 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

235565 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

420021 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1401254 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

981643 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659204 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567515 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504765 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.