Piciorul plat se tratează. Nu ignorați simptomele!
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

386 vizite

31-01-2022

0 comentarii

Piciorul plat se tratează. Nu ignorați simptomele!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Tendinopatia tibială posterioară sau piciorul plat dobândit la adulți este o patologie care afectează tendonul tibial posterior, dar dacă tratamentul este administrat la timp, există șanse de recuperare completă. Specialiștii afirmă că tendinopatia tibială posterioară reprezintă, de fapt, o leziune a tendonului care produce durere și inflamație și limitează mișcarea. Practic, tendonul afectat în această patologie se găsește în tibia posterioară, care este fundamentală în funcționarea gleznei și a piciorului. La rândul ei, tibia posterioară este un mușchi alungit al piciorului, situat la nivelul gambei. Mușchiul este inserat pe tibie, fibulă și membrana interosoasă (care leagă ambele oase) în partea interioară.

Acest mușchi își continuă drumul sub forma unui tendon, trecând prin spatele maleolei tibiale, care este partea din interiorul gleznei. Apoi, intră în osul scafoid sau navicular, care este partea de deasupra arcului piciorului. După cum se poate observa, mușchiul și tendonul ocupă o bună parte a piciorului și a gleznei. Prin urmare, buna lor funcționare este decisivă. După cum am subliniat deja, tendinopatia tibială posterioară este o leziune a tendonului cu același nume. Prin urmare, atunci când vorbim despre tendinopatia tibială posterioară, facem aluzie la ambele tipuri de leziuni. Tendinita implică umflarea tendonului, în timp ce tendinoza se referă la un proces degenerativ al acestuia. Cu toate acestea, mulți cercetători consideră faptul că termenul de tendinită este imprecis în acest caz și că tendinopatia este un termen mai potrivit. Cert este că tendinopatia tibială posterioară determină limitări importante în mișcarea piciorului și a gleznei, iar acest lucru se întâmplă deoarece tibia posterioară îndeplinește funcții importante, cum ar fi flexia plantară a gleznei sau supinația gleznei (când talpa este îndreptată spre interior și în sus).

Taguri articol: sfatul medicului durere tendinopatie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659537 vizite | 16469 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7575 vizite | 655 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8998 vizite | 554 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429129 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000150 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659537 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.