Pigmentarea buzelor favorizează forma şi oferă iluzia de plenitudine
Sursa de Sănătate logo
Frumuseţe

106 vizite

05-08-2022

0 comentarii

Pigmentarea buzelor favorizează forma şi oferă iluzia de plenitudine

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Foarte multe femei apelează, în ziua de azi, la pigmentarea buzelor, aceasta fiind o metodă mai puţin invazivă decât umplerea cu acid hialuronic. În ce constă? Pigmentarea buzelor (implicit reducerea nevoii de a folosi machiaj) este foarte accesibilă și reprezintă, de fapt, o alternativă cosmetică pentru a contura şi colora gura fără a apela la proceduri severe. Mai exact, precizează specialiștii, această tehnică foloseşte pigmenţi organici şi instrumente moderne care evită durerea intensă. Deşi unii cataloghează metoda drept tatuaj, este, de fapt, o formă de machiaj semipermanent, care trebuie aplicat de un profesionist autorizat. Altfel spus, pigmentarea este o procedură estetică ce îmbunătăţeşte tonul natural al buzelor, favorizează forma şi oferă iluzia de plenitudine.


De asemenea, se caracterizează prin crearea de straturi de culoare printr-o procedură non-invazivă. În plus, nu foloseşte substanţe sintetice şi nici nu pătrunde adânc în derm, iar rezultatul este uimitor, culorile se menţin în timp şi corectează asimetria gurii. Specialiștii în domeniu precizează că procedura în sine nu modifică anatomia, ci doar adaugă culoare şi creează iluzia de grosime. Și, desigur, reduce nevoia de a folosi ruj. Deşi nu este tocmai o operaţie estetică, pigmentarea buzelor presupune refacere şi îngrijire. Imediat ce sesiunea se încheie, veţi observa pete uşoare pe buze şi inflamaţii, care vor persista până la o săptămână. În această perioadă, este probabilă formarea de cruste, care nu trebuie sub nici o formă rupte, întrucât pigmentarea poate fi distrusă sau pot apărea cicatrici.

Taguri articol: frumusete

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176082 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261354 vizite | 7576 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.