Primele semne ale astmului bronşic
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

2258 vizite

07-11-2015

0 comentarii

Primele semne ale astmului bronşic

Articol publicat de Andreea Năstase

Potrivit medicilor, astmul bronşic este o boală inflamatorie cronică a căilor aeriene. Dr. Doina Pîrîu, medic specialist pneumolog, ne spune cum se manifestă această afecţiune.

„Astmul este caracterizat prin episoade recurente de wheezing, dispnee şi tuse, în special noaptea sau dimineaţa devreme”, explică medicul pneumolog.

Printre primele simptome care v-ar putea orienta spre diagnosticul de astm bronşic sunt crizele de sufocare însoţite de şuierături în piept sau tusea însoţită de eliminarea unei spute albicioase, gelatinoase.

„Bolnavii mai pot avea senzaţia de constricţie toracică, adică simt că îi strânge pieptul. Totodată, între crize, pacienţii se pot simţi perfect sănătoşi sau pot avea o greutate în respiraţie la efort”, precizează medicul.

Această afecţiune cronică trebuie tratată în permanenţă, nu numai în timpul crizelor, iar tratamentul corect previne apariţia crizelor, menţionează medicul: „Astmul bronşic nu este o boală vindecabilă, dar, printr-un tratament zilnic corect, se urmăreşte ca pacientul să ducă o viaţă normală între crize”.

Cea mai eficientă terapie în astm este cea inhalatorie, cu ajutorul unor spray-uri ce conţin medicamente care au efect de dilatare a bronhiilor sau de reducere a inflamaţiei bronşice, fără a avea efecte secundare generale.

Taguri articol: sfatul medicului boli şi afecţiuni astm pneumolog Doina Pîrîu

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201811 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387509 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

58955 vizite | 47173 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381439 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972335 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647497 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560537 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498555 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.