Primul kit pentru bolnavii de astm, lansat de specialiştii români
Sursa de Sănătate logo

bolnavi astm

bolnavi astm
Boli şi afecţiuni

1457 vizite

09-07-2013

0 comentarii

Primul kit pentru bolnavii de astm, lansat de specialiştii români

Articol publicat de Andreea Năstase
Kitul de asistenţă a bolnavului cu astm, un instrument util pacienţilor pentru înţelegerea, controlul şi tratarea acestei boli, a fost lansat astăzi, potrivit Societăţii Române de Pneumologie. „Astmul este una dintre bolile care afectează major copiii români, scăzând calitatea vieţii şi posibilitatea de a se integra social, afectându-i atât pe aceştia cât şi pe părinţi. În ultimii ani prevalenţa la copiii cu vârste între 13 - 14 ani a crescut cu 12,8%, ajungând în acest moment la aproximativ 6,4% din totalul copiilor români cu această vârstă. Credem că pentru aceştia, dar mai ales pentru părinţii lor, Jurnalul Copilului cu Astm poate deveni un ghid în controlul şi tratamentul bolii”, explică specialiştii. Jurnalul Adultului cu Astm şi Jurnalul Copilului cu Astm vor fi publicate în 5.000 de exemplare, în primă fază, şi vor fi distribuite în cabinetele medicilor pneumologi şi alergologi din ţară. Acestea conţin informaţii despre boală, simptome, factori predispozanţi, tipuri de investigaţii posibile şi detalii despre tipurile de tratament recomandate, dar şi un test ACT. Ambele instrumente vor fi disponibile şi online pe site-ul www.jurnalulpacientului.ro. În premieră în România, Kitul de asistenţă a bolnavului cu astm pune la dispoziţia medicului un instrument verificat, disponibil oriunde şi oricând, pe care poate să îl recomande pacientului.    
Taguri articol: astm kit pneumologie stiri medicale

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201819 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387520 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

58992 vizite | 47209 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381449 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972352 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647497 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560539 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498559 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.