Prin ce metode se pot trata cicatricile
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

3089 vizite

07-11-2017

0 comentarii

Prin ce metode se pot trata cicatricile

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Foarte multe persoane au cel puţin o cicatrice pe corp, dobândită fie în urma unei lovituri, fie după o arsură etc. Aceste semne pe piele se numesc cicatrici cheloide şi sunt de obicei localizate în zona pieptului, a umerilor, gâtului, lobilor urechii şi obrajilor, zonele cele mai expuse la accidente. Chiar şi aşa, ele pot afecta orice altă parte a corpului. Deşi cicatricile nu reprezintă o ameninţare pentru sănătate, acestea pot deveni o problemă estetică destul de deranjantă.

„Majoritatea tipurilor de leziuni cutanate pot contribui la dezvoltarea cicatricilor cheloide. Acestea includ: cicatrici provocate de acnee; arsuri; cicatrici provocate de varicelă; piercing-uri în urechi; zgârieturi; locuri cu incizii chirurgicale; zone unde au fost efectuate vaccinuri. Decizia tratării cicatricilor cheloide poate fi complicată. Ele sunt, practic, rezultatul încercării organismului de a se vindeca. După îndepărtarea lor, ţesutul cicatrizant poate creşte la loc, iar uneori poate fi mai mare decât înainte”, explică dr. Emma Gheorghe, medic dermatolog.

Tratamentele pentru cicatricile cheloide pot include injecţii cu corticosteroizi pentru reducerea inflamaţiei; aplicarea uleiurilor hidratante pentru a menţine ţesutul moale; utilizarea tampoanelor cu gel din silicon sau care pun presiune pe rană imediat după accidentare; îngheţarea ţesutului pentru eliminarea celulelor pielii; tratamente cu laser care reduc ţesutul cicatrizant; tratament cu radiaţii care micşorează cicatricile cheloide.

Taguri articol: sfatul medicului acnee tratamente cicatrici leziuni arsuri dermatolog

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657338 vizite | 14697 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7491 vizite | 593 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8908 vizite | 503 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429083 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000146 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671433 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657338 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.