Prin controlul tensiunii arteriale, se pot evita adevărate tragedii
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1427 vizite

24-05-2017

0 comentarii

Prin controlul tensiunii arteriale, se pot evita adevărate tragedii

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Hipertensiunea arterială este o afecţiune care generează şi alte probleme de sănătate în organism, o boală ce afectează din ce în mai multe persoane, spun specialiştii. De aceea, aceştia vor să tragă un semnal de alarmă, deoarece, prin controlul tensiunii arteriale, se pot evita adevărate tragedii.

Factori de risc pentru hipertensiunea arterială sunt: consumul excesiv de sare, obezitatea, sedentarismul, consumul redus de fructe şi legume, fumatul, stresul prelungit, lipsa odihnei. Presiunea arterială crescută este unul dintre principalii factori de risc pentru deces. Hipertensiunea este, de asemenea, un factor de risc important, fetal şi maternal.

„În ciuda perspectivelor pozitive în ceea ce priveşte diagnosticarea hipertensiunii arteriale, precum şi a persoanelor numeroase aflate sub tratamentul sau controlul afecţiunii, factorii de risc cardiovascular rămân o problemă critică. Dintre aceştia, diabetul zaharat şi dislipidemiile generează cele mai multe îngrijorări, dat fiind că prevalenţa celor două afecţiuni este de două ori mai ridicată decât în 2006, fapt care creşte riscul de apariţie a complicaţiilor. Noi, românii, rămânem în topul ţărilor cu risc cardiovascular ridicat, iar hipertensiunea arterială, alături de ceilalţi factori de risc cardiovascular, reprezintă o problemă majoră la nivelul sănătăţii. Este îmbucurător faptul că numărul persoanelor care au hipertensiune arterială şi au fost diagnosticate, precum şi al celor aflate sub tratament şi sub control terapeutic creşte de la an la an. Eforturile se concentrează pe conceperea şi implementarea unor programe de prevenţie, diagnosticare precoce şi control pe termen lung”, a declarat dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Taguri articol: stiri medicale hipertensiune loti popescu diagnosticare precoce

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201815 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387517 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

58983 vizite | 47201 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381446 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972348 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647497 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560539 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498555 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.