Program pentru prevenirea cancerului de sân, la Constanţa
Sursa de Sănătate logo

cancersan-1333985831

cancersan-1333985831
Boli şi afecţiuni

1251 vizite

10-04-2012

0 comentarii

Program pentru prevenirea cancerului de sân, la Constanţa

Articol publicat de Redactor
Liga femeii, asociaţia „Parteneri in Progres” şi Biblionet susţin proiectul iniţiativei globale „Susan G. Komen for The Cure” pentru conştientizarea cancerului de sân. „Împreună pentru sănătatea sânului” - acesta este sloganul programului desfăşurat la Constanţa şi Mureş, în perioada august 2011 - aprilie 2012. În anul 2007, o organizaţie americană, lider mondial în acţiuni de informare a prevenirii cancerului de sân, a lansat o iniţiativă globală aplicată în zece ţări, printre care şi România. Judeţele incluse în program sunt Constanţa, Cluj, Braşov, Târgu Mureş şi muni-cipiul Bucureşti. „Au fost lansate mesaje cheie despre autocunoaşterea sânului, bazate pe studii şi cercetări de ultimă oră . În acest sens, am oferit instrumente care să conducă la redactarea profilului fiecărei comunităţi cu privire la problematica cancerului de sân, şi am finanţat 10 grade comunitare”, susţine Maria Frangeti, preşedintele Ligii Femeilor. Proiectul „Împreună pentru sănătatea sânului” s-a concentrat pe identificarea persoanelor cheie din fiecare comunitate locală inclusă în proiect, cu scopul promovării acestora drept promotori pentru demararea unor sesiuni de informare. „Am ales trei localităţi din Constanţa şi Mureş, în care am format câte trei echipe pentru fiecare localitate. Echipele au fost formate din bibliotecari, profesori sau psihologi şcolari şi asistenţi sociali sau medicali. Astfel, am format 30 de promotori în Constanţa şi 16 în Mureş. În cele din urmă, s-au demarat sesiuni de informare în şapte localităţi din judeţul Constanţa cu femei de peste 18 ani cât şi cu adolescente de 14 - 18 ani. Ce este minunat este că s-a format un grup de activişti care a învăţat ce este de făcut pentru conştientizarea cancerului de sân. Dorim să ne extindem peste cele cinci judeţe actual informate de această iniţiativă globală” spune preşedintele Ligii Femeilor. Andrei ALDEA
Taguri articol: stiri medicale boli şi afecţiuni cancer cancer san

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

259225 vizite | 105349 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

235550 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

420015 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1401250 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

981628 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659203 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567515 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504763 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.