Proteza de şold redă şansa la viaţă!
Sursa de Sănătate logo

Enescu Dumitru Marius ortoped (3)

Enescu Dumitru Marius ortoped (3)
Boli şi afecţiuni

1466 vizite

14-07-2014

0 comentarii

Proteza de şold redă şansa la viaţă!

Articol publicat de Florentina BOZÎNTAN
Endoprotezarea - montarea unei proteze de şold sau de genunchi - îi ajută nu doar să lupte cu boala, ci să-şi schimbe şi modul de a privi viaţa! 
Bolnavii care suferă de artroză la nivelul şoldului sau genunchiului ajung să se izoleze de societate şi chiar de familie. Durerile pe care le resimt, faptul că şchiopătează, le imprimă o mentalitate de invalid, îi fac să fie retraşi şi ursuzi. Endoprotezarea - montarea unei proteze de şold sau de genunchi - îi ajută nu doar să lupte cu boala, ci să-şi schimbe şi modul de a privi viaţa! Important este, atrage atenţia dr. Marius Dumitru Enescu, medic primar ortopedie - traumatologie, ca pacienţii să nu amâne efectuarea intervenţiei chirurgicale până când boala va distruge de tot articulaţiile. „Tratamentele balneo-fizical frânează evoluţia bolii până la un anumit punct. Dar şi efectul lor este limitat, temporar, astfel că se poate întârzia deznodământul unei astfel de boli pentru cinci - zece ani, în condiţii normale. Se mizează, însă, foarte mult pe tratamentul medicamentos şi balneo-fizical, astfel că mulţi pacienţi ajung la protezare cu un grad de deteriorare masivă a articulaţiei şoldului, care ne pune nouă probleme de tehnică chirurgicală reconstructivă a articulaţiei”, a afirmat dr. Enescu. Intervenţia de endoprotezare este una complexă, ce presupune în primul rând ca pacientul să reziste la o astfel de operaţie. „Înainte de această intervenţie se face un screening al bolnavului, se fac analize, i se verifică starea de sănătate şi este stabilit sporul de risc. Din fericire, beneficiem de condiţii tehnice deosebite şi am reuşit să operăm şi pacienţi cu vârste destul de înaintate, mergând până la 90 de ani!”, a adăugat ortopedul. Odată montată, proteza îl scapă pe bolnav de dureri. „Mai rămân, pentru primele săptămâni după operaţie, mici senzaţii de jenă, la nivelul osului. Dar după aproximativ două luni şi jumătate de la intervenţie, majoritatea pacienţilor ajung să nu mai perceapă existenţa unei proteze”, a concluzionat dr. Marius Dumitru Enescu.  
Taguri articol: important Marius Dumitru Enescu ortopedie - traumatologie proteza de sold

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661416 vizite | 57220 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

50965 vizite | 9297 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17565 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431373 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001521 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671646 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661416 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577727 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.