Puncţiile nu rezolvă eliminarea apei de la genunchi
Sursa de Sănătate logo

Sursa Healthline

Sursa Healthline
Sfatul medicului

496 vizite

23-06-2020

0 comentarii

Puncţiile nu rezolvă eliminarea apei de la genunchi

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Lichidul care se strânge la nivelul articulațiilor genunchiului duce la inflamații și dureri. Cel mai frecvent, excesul de lichid apare din cauza unui traumatism, entorsei, suprasolicitării, gutei, rupturii unui ligament, leziunii de menisc sau în cazurile cronice, susțin specialiștii de la Doctorul zilei.ro.

Aceștia precizează că, dacă este vorba doar de afectarea unui menisc sau a unui cartilaj, lichidul apare după 4-6 ore de la ivirea momentului dureros. Dacă între timp entorsa s-a complicat și s-a rupt și un ligament încrucișat, după traumatism, lichidul apare la numai două ore. Altfel spus, cu cât se strânge mai mult lichid în genunchi, durerea este mai mare.

„Unii cer să le fie scos prin puncție lichidul din genunchi, dar asta este o amăgire, deoarece nu se acționează asupra cauzei și lichidul se reface. Dacă în urma puncției, în lichid apar și urme de sânge este semnul ca s-a rupt și un ligament încrucișat. Un mare profesor de ortopedie avea o vorbă, că ruperea ligamentului încrucișat anterior este începutul sfârșitului genunchiului. Ligamentele încrucișate au rolul de a crea stabilitate în funcționarea genunchiului. Altfel, rotula s-ar deplasa brambura, genunchiul ar fugi și nicio mișcare a piciorului n-ar fi sigură”, au explicat specialiștii.

Așa că, atunci când genunchiul funcționează în regim de instabilitate, se grăbește uzura, apare o distrugere a cartilajului articular și crește frecarea în genunchi, ajungându-se la situația cumplită când se freacă os pe os. Tocmai de aceea, se impune repararea ligamentelor încrucișate când acestea s-au rupt, producând și lichid în genunchi, după traumatism.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660321 vizite | 17711 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7630 vizite | 699 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9070 vizite | 599 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429159 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660321 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.