Răceala de vară la copii
Sursa de Sănătate logo

7iuniemediculracealacopii-1339078813

7iuniemediculracealacopii-1339078813
Pediatrie

3456 vizite

14-06-2012

0 comentarii

Răceala de vară la copii

Articol publicat de Florica ZDRU

„E o ciudăţenie: copilul meu răceşte mai mult vara, când e cald afară, decât iarna. Am dulapul plin cu medicamente, dar nu ştiu dacă e bine să-l îndop cu pastile pentru o răceală de vară. Poate mă ajută medicul cu nişte informaţii” (Katerina Fulga). Nu trebuie să fie neapărat frig afară pentru ca micuţii să dea semne de răceală. Potrivit dr. Ziaşin Omer, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, copiii sunt predispuşi la răceli şi vara, nu doar în sezonul rece. Mai mult decât atât, răcelile de vară nu sunt o raritate mai ales în rândul copiilor cu o sensibilitate mai crescută. Totul, din cauză că trecerea de la un anotimp la altul, ieşirea din apa mării, de exemplu, când bate vântul, pot contribui din plin la instalarea semnelor răcelii. Ce-i de făcut în asemenea situaţii? Medicul ne-a explicat că, de regulă, o răceală de vară poate să ţină până în zece zile. Dacă la începutul perioadei simptomele se intensifică de la o zi la alta, după a treia sau a cincea zi, starea copilului începe să fie mai bună. Atenţie, însă, chiar şi după ce consideraţi că i-a trecut răceala, copilul trebuie atent supravegheat pentru a respecta regulile elementare de igienă personală, respectiv spălatul pe mâini, ori de câte ori e nevoie şi, cât se poate, să i se atragă atenţia să nu atingă nasul şi ochii, întrucât aceste zone magnetizează pur şi simplu microbii din mediul în care se află. Referitor la tratament, ideal ar fi ca organismul să lupte singur împotriva microbilor, formând anticorpii care ajută la creşterea imunităţii. Totuşi, când copilul se simte rău, trebuie neapărat scos din starea de disconfort, însă fără a recurge la medicamentele de prin casă. Aşadar, mergeţi la medicul de familie, care vă va spune dacă este sau nu nevoie de tratament.

Taguri articol: familie raceala si gripa raceala pediatrie ingrijirea copilului

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658416 vizite | 15546 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7530 vizite | 621 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8947 vizite | 529 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429100 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000149 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671436 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658416 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577339 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.