Râsul are un impact direct asupra sistemului imunitar
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

269 vizite

04-07-2022

0 comentarii

Râsul are un impact direct asupra sistemului imunitar

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Râdeți cât puteți de mult, pentru că râsul vă ajută să scăpați de stres și să răspândiți sentimente pozitive. Cel puțin aceasta este părerea specialiștilor. Ei spun că a sta puțin la soare în fiecare zi, a avea o dietă echilibrată și, în general, a menține un stil de viață sănătos pot face foarte multe pentru bunăstare, inclusiv pentru sănătatea psiho-emoțională. Pe lângă toate acestea, există și alt lucru care are o influență semnificativă: râsul. Care este importanța râsului pentru sănătate? De exemplu, acesta vă ajută să vă antrenați mușchii feței, să eliberați tensiunea, să minimizați ceea ce vă provoacă disconfort, să vedeți lumea dintr-o altă perspectivă. În plus, vă încarcă, rapid, cu energie, dar ajută și să vă conectați cu voi înșivă și cu ceilalți și multe altele. Așa cum plânsul și tristețea vă slăbesc organismul, vă coboară moralul și vă fac să credeți că lucrurile nu au sens, râsul face exact contrariul, având un impact direct asupra sistemului imunitar.

Mai mult decât atât, de-a lungul timpului s-a dovedit că râsul poate ajuta la reducerea nivelului de cortizol, epinefrină și hormon de creștere, atenuând astfel stresul. În plus, influențează activitatea hormonală a serotoninei și a dopaminei. Totodată, este un proces biologic prin intermediul căruia eliberați endorfine și începeți să vă simțiți bine. Experții afirmă că râsul este o terapie non-invazivă care poate contribui semnificativ la tratarea depresiei, anxietății și stresului. Prin urmare, este o măsură adjuvantă.

Taguri articol: sfatul medicului

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661559 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

71430 vizite | 12319 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17819 vizite | 1811 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1432036 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001847 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671684 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661559 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578284 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.