Refluxul gastroesofagian la gravide
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

2544 vizite

13-12-2016

0 comentarii

Refluxul gastroesofagian la gravide

În ultimul trimestru de sarcină, majoritatea femeilor însărcinate experimentează refluxul gastroesofagian, cu senzaţii de arsură şi usturime. Pentru a evita ca mâncarea din stomac să se întoarcă în esofag, este indicat ca femeile însărcinate să doarmă pe partea stângă, cu trunchiul puţin ridicat.


„Femeile însărcinate trebuie să mănânce concentrat, puţin şi des, nu cantităţi mari, pentru că stomacul este sub o presiune destul de mare, pe măsură ce înaintează sarcina. De asemenea, gravidele nu trebuie să mănânce la ore târzii, pentru că se produce refluxul gastroesofagian, care este foarte periculos, în popor se spune că simptomele acelea deranjante apar din cauza creşterii părului la făt, dar, de fapt, este vorba de un reflux gastroesofagian, de arsuri stomacale, pentru că fătul a crescut şi apasă foarte tare stomacul. Prin urmare, stomacul aruncă lichidul cu acid spre esofag, a cărui mucoasă nu este adaptată la acest mediu, apărând disconfortul”, a declarat dr. Ionica Ciortan, medic pediatru, doctor în ştiinţe medicale.

Taguri articol: sfatul medicului acid arsuri stomac confort ionica ciortan simptome gastroesofagian

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660659 vizite | 34324 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8805 vizite | 1306 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10448 vizite | 1145 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429351 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000231 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660659 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577352 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.