Remedii împotriva bufeurilor premenstruale
Sursa de Sănătate logo

316470-pms

316470-pms
Boli şi afecţiuni

999 vizite

09-03-2012

0 comentarii

Remedii împotriva bufeurilor premenstruale

Articol publicat de Florica ZDRU
Sindromul premenstrual ar putea să apară cu o săptămână sau două înainte de ciclu. Simptomele frecvente includ tensiune în sâni, oscilaţii ale stării de spirit, dureri de cap, dureri de spate şi balonare. Principalii vinovaţi sunt estrogenul şi progesteronul. Nivelul ambilor hormoni poate să crească foarte mult imediat înainte de menstruaţie, după care să scadă dramatic, aceste fluctuaţii afectând serotonina, substanţă care reglează starea de spirit. Nu este vorba doar de durerea de cap şi de oscilaţiile de dispoziţie, despre durere şi balonare. Ceea ce este cel mai enervant dacă suferiţi de sindromul premenstrual este natura continuă a problemei. Mulţi specialişti sunt acum de acord că cele mai bune lucruri de recomandat nu sunt medicamentele, ci exerciţiile fizice. Plimbaţi-vă, dansaţi sau înotaţi în fiecare zi, dacă puteti, sporind nivelul de activitate înainte de apariţia simptomelor. Mişcaţi-vă continuu Faceţi cel putin 30 de minute de aerobic în fiecare zi. Plimbările uşoare şi înotul sunt cele mai bune. De asemenea, puteţi încerca patinaj, arte marţiale, exerciţii aerobic în apă, dans. Încercaţi să faceţi exerciţiile până când transpiraţi, căci reduc stresul şi îmbunătăţesc starea de spirit, favorizând eliberarea de endorfine, substanţe naturale care vă fac să vă simţiţi bine, relaxându-vă în acelaşi timp muşchii. Reglaţi-vă dieta Consumaţi mai puţină sare pe parcursul lunii, dar în special în săptămâna dinainte de ciclu. Sarea sporeşte retenţia de lichide, de unde apare balonarea. Chiar şi pâinea de la supermarket conţine multă sare, deci trebuie să citiţi cu atenţie etichetele sau încercaţi să vă coaceţi singuri pâine. Reduceţi, de asemenea, alcoolul şi cofeina, deoarece ambele contribuie la agravarea sindromului premenstrual. Mâncaţi multe fibre, pentru că ajută la eliminarea excesului de estrogen din organism. Mâncaţi multe cereale integrale cum ar fi orzul, ovăzul, pâinea din făină integrală, legume şi fasole. Beţi multă apă (cel puţin doi litri pe zi ), deoarece eliminaţi mai multă sare prin urină şi astfel reduceţi din inflamaţie şi balonare. Eliminaţi gustările dulci. Pofta de dulce explodează când aveţi sindromul premenstrual, ideal ar fi să consumaţi fructe în acest interval.. Echilibraţi-vă hormonii Luaţi suplimente cu vitex, această plantă ameliorează simptomele sindromului, reechilibrând hormonii. Luaţi o capsulă sau două de 225 mg pe zi atunci când nu sunteţi la menstruaţie. Acordaţi-i timp, poate dura până la şase luni să-şi facă efectul. De asemenea, sunătoarea, un antidepresiv natural, poate fi de folos pentru îmbunătăţirea stării de spirit. Luaţi 300 mg de extract standardizat, care conţine 0,3% hipericină, de trei ori pe zi.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660456 vizite | 23802 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7971 vizite | 898 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9436 vizite | 792 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429240 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000188 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671450 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660456 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577343 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.