Remedii la îndemâna oricui pentru tratarea conjunctivitei
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

148 vizite

20-01-2022

0 comentarii

Remedii la îndemâna oricui pentru tratarea conjunctivitei

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Foarte multe persoane suferă în ziua de azi de conjunctivită, o afecțiune care provoacă roșeață și mâncărimi la nivelul ochilor, însă care poate fi tratată cu remedii naturale, chiar acasă. Potrivit dr. Magda Carpiuc, conjunctivita este o inflamație a membranei transparente care căptușește pleoapa și partea albă a globului ocular. Zona conține vase de sânge mici care, expuse la microorganisme și particule volatile, suferă iritații, arsuri și roșeață. Altfel spus, cele mai frecvente cazuri de conjunctivită sunt produsul unei infecții virale sau bacteriene, dar pot exista și reacții alergice sau contactul cu iritanți. Deși simptomele dispar chiar și fără tratament, aplicarea unei comprese reci pe pleoape poate calma senzația de arsură care apare din cauza conjunctivitei. Cum se folosește? Înfășurați mai multe cuburi de gheață într-o cârpă curată și puneți-o pe zona afectată. Lăsați-o să acționeze zece minute.

Apoi, florile de mușețel au proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care sprijină recuperarea ochilor atunci când există o infecție. Tot ce trebuie să faceți este să răciți câteva pliculețe de ceai de mușețel și, când sunt reci, aplicați-le pe ochi. Lăsați-le să acționeze cinci minute și îndepărtați-le. Totodată, bogat în apă și compuși antioxidanți, castravetele este un ingredient extrem de benefic pentru ochi, iar aplicarea sa directă îmbunătățește circulația și are efect calmant. În plus, este ideal pentru a reduce prezența pungilor și a cearcănelor și pentru a controla roșeața și mâncărimea produse de conjunctivită. Așadar, răciți mai multe felii de castraveți și aplicați-le pe ochi, în jur de aproximativ zece minute.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331155 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70699 vizite | 37180 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328684 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959022 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631598 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552260 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.