Remedii naturiste pentru îmbunătăţirea memoriei
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

606 vizite

18-04-2022

0 comentarii

Remedii naturiste pentru îmbunătăţirea memoriei

Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, există schimbări în modul în care creierul înmagazinează informații, fiind din ce în ce mai dificil să ne aducem aminte diferite lucruri. Cu toate că a fi uituc nu reprezintă neapărat un semn că ceva este în neregulă, poate fi totuşi destul de frustrant. Întăritoarele pentru memorie şi remediile simple pe care le puteţi prepara acasă vă vor ajuta memoria acum şi o vor menţine în formă pentru anii care vin.

Astfel, este indicat să cumpăraţi o sticluţă de ulei esenţial de rozmarin sau de busuioc. Testele undelor cerebrale arată că inhalarea acestor arome măreşte producţia creierului de unde beta, care indică o creştere a vigilenţei. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să puneți câteva picături de ulei în păr, pe încheietura mâinii sau pe haine, oriunde puteți să mirosiţi. Sau puneţi puţin ulei în pulverizator şi lăsaţi-l să se împrăştie în toată camera.

În cazul în care beţi băuturi cofeinizate, veţi avea parte de uşoare intensificări ale capacităţii de concentrare şi ar putea să existe şi beneficii pe termen lung. Cercetătorii au descoperit că persoanele care beau trei, patru cafele pe zi au fost mai puţin predispuse la apariţia de pierderi de memorie decât cele care consumă cel mult o cafea pe zi.

Alimentele transformate de sistemul digestiv în glucoză reprezintă principalul combustibil care alimentează organele, inclusiv creierul. Consumaţi mese de dimensiuni rezonabile, punând accent pe cereale integrale bogate în fibre şi pe legume.Concentraţi-vă asupra grăsimilor bune, acelea care pot fi găsite în uleiurile vegetale, fructele oleaginoase, seminţe, avocado şi peşte. Menţineţi-vă mintea în formă Faceţi toate eforturile pentru a rămâne activ din punct de vedere mintal. Ceea ce contează cu adevărat nu este cantitatea de cărţi studiate la şcoală sau la universitate, ci cât de mult v-ați folosit mintea în mod activ. Integramele, învățatul unei limbi străine sau scrabble-ul sunt exerciţii excelente pentru creierul dumneavoastră.

Taguri articol: sfatul medicului memorie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660619 vizite | 32411 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8662 vizite | 1249 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10151 vizite | 1092 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429324 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000223 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660619 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577350 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.