Remedii pentru ameliorarea simptomelor provocate de râie
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

442 vizite

15-06-2022

0 comentarii

Remedii pentru ameliorarea simptomelor provocate de râie

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Scabia sau râia este o boală extrem de contagioasă și se poate răspândi foarte rapid. Tocmai de aceea, este important ca toate persoanele afectate să se trateze pentru a o elimina. Înainte de toate, însă, trebuie să știți că afecțiunea este cauzată de un parazit, un acarian care trăiește în piele, iar simptomele inițiale pe care le produce sunt greu de identificat. Partea proastă este că pătrund în piele și cauzează reacții alergice, iar dacă nu este tratat la timp, acest simptom poate duce la infecții secundare.

Conform unor studii, simptomele scabiei debutează la 1-2 săptămâni după infestarea inițială, doar că reinfestarea poate cauza simptome în 48 de ore. Unul dintre cele mai vizibile simptome ale scabiei este reprezentat de senzațiile intense de mâncărime, în special noaptea. Inițial, se formează niște pete mici și roșii. Apoi, pe măsură ce boala se agravează, se vor forma cruste sau pielea se va coji.

Din nefericire, acarienii caută pliuri sau crăpături la nivelul pielii: între degete, în încheieturi, pe coate, fese sau sfârcuri și chiar în regiunile intime. Mai mult decât atât, acești paraziți se pot ascunde și în accesorii precum ceasurile de mână, brățările, curelele și inelele. Un remediu recomandat pentru ameliorarea simptomelor este aloe vera, considerat a fi un ingredient excelent pentru tratarea mâncărimilor cutanate. În plus, gelul acestei plante are abilitatea de a regenera pielea, a ameliora inflamațiile și a vindeca regiunea vizată. De asemenea, datorită proprietăților sale hidratante și reparative, aloe vera poate ameliora pielea iritată. Un alt tratament poate fi uleiul esențial de arbore de ceai, acesta având capacitatea de a vă scăpa de mâncărimi, dar nu poate elimina ouăle acarienilor îngropate în aceasta.

Taguri articol: pediatrie sfatul medicului

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660659 vizite | 34324 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8805 vizite | 1306 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10449 vizite | 1145 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429351 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000231 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660659 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577352 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.