Rezultatele modificate ale testului Papanicolau nu înseamnă că aveţi cancer de col uterin
Sursa de Sănătate logo
Pentru ea

42 vizite

24-03-2025

0 comentarii

Rezultatele modificate ale testului Papanicolau nu înseamnă că aveţi cancer de col uterin

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Multe femei care primesc rezultate anormale după efectuarea testului Babeș-Papanicolau se gândesc imediat la cancerul de col uterin. Cu toate acestea, susţin specialiştii, în majoritatea cazurilor, ele indică infecții, inflamații și modificări celulare ușoare, care pot dispărea de la sine. Cele mai multe rezultate anormale indică fie o infecție cu HPV (virusul papiloma uman), fie modificări celulare timpurii, care pot fi monitorizate sau tratate la timp pentru a preveni apariția cancerului de col uterin. Oricum, rezultatele testului Papanicolau sunt clasificate pe mai multe nivele, de la rezultate normale la modificări mai severe, care necesită investigații suplimentare.

Valorile normale sunt exprimate prin rezultat negativ sau negativ pentru leziuni intraepiteliale sau maligne (prescurtat, NILM). Aceasta înseamnă că nu au fost găsite celule anormale în colul uterin și nu există infecții sau leziuni care ar putea conduce la cancer cervical. Deci, cum am menţionat deja, majoritatea femeilor cu rezultate anormale la testul Babeș-Papanicolau nu au cancer de col uterin. Cu toate acestea, un rezultat modificat poate impune măsuri suplimentare pentru a depista sau trata anomaliile identificate. Recomandările medicale se bazează pe rezultatul exact al testului, dar și pe riscul tău individual de a dezvolta modificări severe ale celulelor cervicale care ar putea evolua către cancer de col uterin.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661387 vizite | 57218 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

48419 vizite | 8935 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17545 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431301 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001462 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671638 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661387 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577659 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.