Riscurile exfolierii în funcție de tipul de piele
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

371 vizite

16-10-2023

0 comentarii

Riscurile exfolierii în funcție de tipul de piele

Articol publicat de RIDICHE PETRUŢA

Cele mai multe dintre produsele de îngrijire a pielii care sunt pe piață promit să înfrumusețeze aspectul prin exfolierea sau îndepărtarea celulelor moarte din stratul exterior. Sunt, însă, situații și persoane în cazul cărora exfolierea poate să facă mai mult rău decât bine, atenționează specialiștii.

Dar, în unele situații sau pentru anumite persoane, exfolierea poate să facă mai mult rău decât bine, conform Academiei Americane de Dermatologie.

Exfolierea este un proces de îndepărtare a celulelor moarte sau a stratului superior al pielii pentru a-i conferi un aspect mai proaspăt, mai luminos și mai sănătos. Această procedură poate fi realizată pe pielea feței, a corpului sau a altor zone. Nu toată lumea poate obține, însă, rezultate bune în urma exfolierii.

„La unele persoane, exfolierea poate să înrăutățească aspectul exterior al pielii, cauzând roșeață sau acnee. Dacă apelați la exfoliere, este important să faceți acest lucru în siguranță și fără să vă deteriorați pielea”, avertizează dr. Rebecca Tung, medic chirurg dermatolog. Înainte de exfoliere, trebuie luat în considerare tipul de piele, mai recomandă Tung. După tipologii, pielea normală este curată, fără sensibilitate, iar pielea uscată are un aspect solzos, este aspră și provoacă mâncărimi. De asemenea, tipul de pielea grasă este strălucitoare și cu exces de sebum (uleioasă). Pielea de tip mixt este uscată în unele locuri și grasă în altele. Totodată, pielea sensibilă se remarcă prin faptul că se înroșește imediat chiar și la atingere ușoară. Adesea, după folosirea produselor de îngrijire a pielii, persoana resimte arsuri sau usturimi.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661353 vizite | 57216 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

45649 vizite | 8466 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17523 vizite | 1784 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431228 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001423 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671631 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661353 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.