Riscurile la care te expui când porți gene false
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

30 vizite

19-01-2024

0 comentarii

Riscurile la care te expui când porți gene false

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Folosirea genelor false pe perioade scurte, precum și pentru mai mult timp, dacă sunt purtate zilnic, poate cauza o serie de afecțiuni oculare. Genele sunt considerate un aspect important al esteticii faciale și fac obiectul diferitelor tratamente de înfrumusețare. Chiar dacă beneficiile aplicării de gene false sunt numeroase, există și dezavantaje în a aplica gene false.

În primul rând, din cauza acestor accesorii de înfrumusețare, poți dezvolta o reacție alergică la lipiciul folosit, la soluția folosită pentru îndepărtarea genelor, precum și la materialul din care sunt confecționate acestea. Persoanele alergice au șanse mai mari să se confrunte cu asemenea probleme. Însă alergiile pot apărea și la persoanele care nu prezintă un fond alergic. Dacă știi că ești alergică, însă totuși vrei neapărat să îți pui gene false, asigură-te că folosești un lipici hipoalergenic, pentru a reduce riscurile.

De asemenea, în timp ce genele naturale protejează ochii de praf, transpirație și corpi străini, cele false îți expun ochii la murdărie, praf și bacterii, mai degrabă decât să le împiedice să pătrundă în ochi. Aplicarea adezivului pentru lipirea genelor false creează, de asemenea, un mediu umed propice pentru bacterii și ciuperci. Acestea pot duce la pleoape grele și umflate, roșeață, foliculi înfundați ale genelor, dureri în jurul ochilor și ulcer corneean. Keratina bacteriană (sau inflamarea corneei) a fost, de asemenea, asociată și cu purtarea de gene false semi-permanente, nu numai cu purtarea lentilelor de contact.

Nu în ultimul rând, este important de știut că genele au un ciclu de viață format din trei faze: faza de creștere, de degradare și de repaus. În faza de repaus, genele cad și ciclul de viață începe din nou. Lungimea genelor rareori depășește 12 mm. Din păcate, genele false au fost asociate cu pierderea genelor. Aceste daune poate fi atribuite genelor false ca produs, precum și obiceiurilor utilizatorului.

Taguri articol: sfatul medicului alergii tratament bacterii probleme

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660331 vizite | 17846 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7639 vizite | 707 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9074 vizite | 600 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429160 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660331 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.