Rubeola în sarcină, pericol de malformaţii extrem de grave!
Sursa de Sănătate logo
Sarcina

2018 vizite

09-06-2016

0 comentarii

Rubeola în sarcină, pericol de malformaţii extrem de grave!

Rubeola este o boală eruptivă care nu este periculoasă nici pentru copil, nici pentru adult. În cazul femeilor însărcinate poate cauza probleme serioase fătului.

„Riscurile de transmitere de la mamă la făt sunt destul de mari, în special la începutul sarcinii, până în săptămâna a 12-a de amenoree. Consecinţele pentru făt pot fi foarte grave: lipsa auzului, a văzului, probleme ale inimii şi ale sistemului nervos central. Între săptămânile a 12-a şi a 18-a, riscurile de contaminare rămân ridicate, însă urmările nu sunt la fel de grave. După săptămâna a 18-a, contaminarea fătului nu mai poate avea repercusiuni”, explică specialiştii Spitalului privat Euromaterna.

La începutul sarcinii, gravida trebuie să facă un test serologic. În cazul în care mama a fost infestată înainte de săptămânile a 18-a sau a 20-a, specialiştii vor face o puncţie a lichidului amniotic pentru a se observa dacă virusul a fost transmis fătului.

„Dacă fătul a fost contaminat, nu există niciun tratament în acest sens. În funcţie de gradul afecţiunii, cuplul ar putea fi sfătuit chiar să întrerupă sarcina. Deci, vă recomandăm să faceţi vaccinul contra rubeolei înainte de sarcină!”, precizează specialiştii.

În ciuda campaniilor de vaccinare începute în anii ’80, încă se mai înregistrează 10 infecţii la 100.000 de sarcini în fiecare an, potrivit statisticilor. Introducerea vaccinului anti-rubeolă împreună cu cel împotriva oreionului şi rujeolei a ameliorat situaţia, spun medicii.Virusul se transmite direct, de la o persoană la alta, pe calea aerului şi prin salivă.

Taguri articol: sarcina rubeola euromaterna

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660417 vizite | 21915 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7885 vizite | 835 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9334 vizite | 725 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429224 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000182 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671447 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660417 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577343 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.