Salvia şi mierea, ideale pentru tratarea tăieturilor şi zgârieturilor superficiale
Sursa de Sănătate logo
Remedii naturiste

365 vizite

06-01-2022

0 comentarii

Salvia şi mierea, ideale pentru tratarea tăieturilor şi zgârieturilor superficiale

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

În caz că nu știați, există mai multe metode pentru a trata tăieturile şi zgârieturile, în funcţie de cât de grave sunt acestea. Este adevărat, de multe ori, rana se vindecă singură dacă este superficială, iar pielea este menţinută curată. Cu toate acestea, medicii recomandă administrarea unui tratament pentru tăieturi şi zgârieturi pentru a accelera procesul de vindecare. În acest sens, trebuie să știți că anumite ingrediente naturale, cum ar fi salvia şi mierea, au proprietăţi antiseptice şi antimicrobiene care ajută la protejarea pielii de infecţii. Mai mult decât atât, acestea conţin antioxidanţi şi nutrienţi esenţiali care ajută la vindecarea rănilor.

Ambele ingrediente sunt cunoscute pentru proprietăţile lor antiseptice şi vindecătoare, iar combinaţia dintre ele este alternativa perfectă pentru dezinfectarea pielii, reducând la minimum riscul de infectare. De asemenea, mierea şi salvia ajută la calmarea iritaţiilor şi la ameliorarea umflăturilor care apar în jurul plăgii. Totodată, acest preparat din salvie şi miere este un antiseptic natural pentru tratarea tăieturilor şi a zgârieturilor superficiale. Despre salvie se știe că atunci când este utilizată extern, nu numai că reduce riscul de infecţie în zonele expuse, ci ajută la regenerarea ţesuturilor pentru o vindecare optimă. La rândul ei, mierea este unul dintre cele mai populare remedii alternative pentru tratarea tăieturilor şi a zgârieturilor. Când este aplicată pe piele, hidratează şi ajută la regenerarea ţesuturilor care au fost deteriorate din cauza leziunii.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

634140 vizite | 849 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

57016 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43728 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428757 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000004 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671393 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

634140 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577316 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.