Sănătatea din bolul de salată. Ce legume sunt recomandate primăvara
Sursa de Sănătate logo
Alimentație

560 vizite

21-04-2021

0 comentarii

Sănătatea din bolul de salată. Ce legume sunt recomandate primăvara

Articol publicat de Florentina BOZÎNTAN

Pentru un organism care iese din iarnă vlăguit, privat de elementele nutriționale, legumele de primăvară sunt sursa perfectă de vitamine, minerale, fibre. Potrivit nutriționiștilor, primăvara este momentul perfect pentru a consuma ridichi, ceapă verde, usturoi verde, spanac, urzici sau lobodă. De exemplu, ridichile conțin vitamina C, B6, potasiu, magneziu, cupru și zinc și sunt recomandate pentru persoanele cu afecțiuni pulmonare. O cură cu suc de ridichi negre împiedică dezvoltarea pietrelor la rinichi.

Un puternic detoxifiant este salata verde; conține vitamina A, C, B-urile, potasiu, fier, fosfor și este recomandată în curele de slădire. Salata verde curăță vasele de sânge, intensifică tranzitul intestinal, reglează activitatea endocrină.

Ceapa verde, bogată în antioxidanți, are efect diuretic și antialergic. De asemenea, ajută la curățarea pielii, scăderea colesterolului și a trigliceridelor din sânge, ajutând la prevenirea apariției bolilor cardiovasculare.

Spanacul, bogat în fier, ajută la întărirea sistemului imunitar și la absorbția calciului în oase. Loboda este similară spanacului ca efect, dar conține foarte multă vitamina C și vitamina K. Crește rezistența vaselor sangvine și reduce riscul accidentelor vasculare. În schimb, urzicile sunt bogate în aminoacizi și minerale, se consumă în curele de detoxifiere şi de pierdere în greutate.

Nutriționiștii recomandă ca aceste plante să fie consumate sub formă de salate sau crude, căci prepararea prin fierbere duce la diminuarea cantității de vitamine.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331155 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70674 vizite | 37168 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328682 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959021 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631597 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552259 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.