Sarea poate provoca dezechilibre grave în organism
Sursa de Sănătate logo
Alimentație

676 vizite

03-04-2020

0 comentarii

Sarea poate provoca dezechilibre grave în organism

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nu există casă în care gospodinele să nu folosească sarea. Specialiștii spun, însă, că, deși este necesar să se consume sare la mâncăruri, un volum prea mare poate provoca dezechilibre grave în organism, favorizând apariția unor afecțiuni.

Un studiu realizat de oamenii de știință din Canada arată că o dietă bogată în sodiu crește riscul de declin cognitiv. Aceștia au descoperit că un aport mare de sodiu poate afecta funcția cognitivă la adulții sedentari. În același timp, sodiul ajută la echilibrarea lichidelor din organism. De asemenea, excesul de sodiu în dietă poate afecta funcționarea optimă a rinichilor. Rezultatul? Este eliminată mai puțină apă din organism. Acest lucru poate cauza hipertensiune arterială, boli de rinichi sau poate agrava afecțiunile renale la cei care suferă de acestea.

În plus, un nivel ridicat de sodiu favorizează apariția pietrelor la rinichi.

Unii oamenii de știință cred că excesul de calciu eliminat în urină crește riscul de subțiere a oaselor. Mai mult decât atât, pierderea calciului pe o perioadă lungă de timp este asociată cu osteoporoza, mai ales la femeile care se află la menopauză.

XXX

Excesul de sare în alimentație poate provoca și hipertensiune arterială. Aceasta poate duce la multe alte afecțiuni grave de sănătate, cum sunt insuficiența cardiacă și accidentul vascular cerebral. Deși tensiunea arterială crește odată cu vârsta, scăderea aportului de sare poate preveni situațiile în care tensiunea arterială crește excesiv.

Specialiștii avertizează că excesul de sare poate duce la formarea edemelor. Această afecțiune se caracterizează prin umflarea brațelor, a mâinilor, a gleznelor și a picioarelor.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657225 vizite | 14600 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7489 vizite | 591 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8902 vizite | 498 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429081 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000146 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671433 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657225 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.