Scăpaţi definitiv de varice cu un tratament complet
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

5818 vizite

16-02-2016

0 comentarii

Scăpaţi definitiv de varice cu un tratament complet

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir

Pe măsură ce vremea se încălzeşte, tot mai multe femei îşi pun problema aspectului picioarelor. Oboseala acumulată, sarcina sau kilogramele în plus contribuie la apariţia varicelor. Ceea ce nu ştiu pacienţii este că varicele sunt mai mult decât o problemă estetică, acestea putând declanşa probleme grave de sănătate.

Potrivit dr. Raluca Alice Melihov, medic specialist chirurgie generală, „boala varicoasă este caracterizată prin dilataţii permanente ale venelor superficiale ale membrului inferior determinate de modificări morfologice ale peretelui venos, cu tulburări de hemodinamică venoasă”.
Varicele membrelor inferioare reprezintă o patologie extrem de frecventă, având în vedere că aproximativ 70 la sută dintre pacienţii care intră în cabinet prezintă simptome sau semne ale acestora.

„Primele semne ale bolii pot apărea de la o vârstă foarte fragedă, dar au o mai mare frecvenţă după vârsta de 30 de ani”, declară medicul.

Apariţia varicelor se manifestă prin disconfortul resimţit la nivelul gambelor, senzaţia de greutate, arsură şi picioarele umflate. Apar totodată vene inestetice, uneori dureroase.

Conform specialistului, printre cauzele de apariţie a bolii putem enumera moştenirea genetică, sarcina, obezitatea sau statul în picioare timp îndelungat. La acestea se adaugă contraceptivele orale, terapia de substituţie hormonală în menopauză, tromboza venoasă profundă, afectarea arterială periferică, traume, atrofie musculară, imobilizări prelungite la serviciu sau acasă sau expunerea la căldură.

Trataţi fără teamă varicele

Dr. Raluca Melihov recomandă ca pacientul să fie diagnosticat din timp, să i se recomande un tratament eficient şi să fie, totodată, consiliat în privinţa importanţei administrării tratamentului.

„Este foarte important de ştiut că în stadiile de început, tratamentul este uşor de suportat de pacient, se poate realiza ambulator prin metode moderne de tratament, prin terapie laser sau scleroterapie. Putem astfel combate atât aspectul inestetic al vaselor de sânge, dar mai ales putem preveni progresia bolii către stadii mai grave”, precizează medicul specialist.

Tratamentul medicamentos sau cu geluri externe nu tratează problema, ci doar ameliorează simptomele. Boala nu poate fi rezolvată decât chirurgical, iar ignorată, poate evolua către stadii mai grave. Acestea constau în apariţia complicaţiilor bolii varicoase care practic aduc pacientul la medic în stare de urgenţă. Între acestea, cele mai redutabile sunt ulcerul varicos şi tromboza venoasă superficială sau, şi mai grav, profundă. Acestea sunt două situ-aţii în care pacientul se prezintă la medic fără să mai aştepte.

„Prezentarea pacientului în cabinetul de flebologie este obligatorie pentru a lua o decizie informată. Punctez foarte mult lucrul acesta pentru că pacienţii de multe ori se tem, ignorând faptul că, în definitiv, decizia le aparţine în totalitate şi trebuie să beneficieze de un diagnostic foarte complet şi dat de un specialist cu experienţă în bolile venoase”, atenţionează dr. Raluca Melihov.

Picioare frumoase, cu cicatrici minime

Deşi boala varicoasă apare şi la bărbaţi, procentul este mult mai mic decât la femei. În schimb, medicul subliniază faptul că bărbaţii evoluează mult mai repede în boala varicoasă către ulcerul venos. Astfel, varicele sunt preponderent o problemă a femeilor.

„De multe ori, pentru unele paciente, varicele reprezintă o problemă estetică. Este un lucru foarte real, pe care nu-l ignorăm”, declară specialistul.

Metodele moderne de tratament chirurgical lasă cicatrici minime, permiţând pacientei să se mobilizeze chiar din seara operaţiei, astfel încât a doua zi poate fi externată.

Cei care doresc să scape de aspectul inestetic al varicelor se pot prezenta la clinica dr. Raluca Alice Melihov, pe b-dul Tomis nr. 310, bl. LT4, parter, sau pot suna la numărul de telefon 0727.112.077.

Taguri articol: frumusete sfatul medicului boli şi afecţiuni obezitate chirurgie oboseala picioare melihov cicatrici hormonal

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

265576 vizite | 105591 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

238818 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

421400 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1402694 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

982534 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659549 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567904 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504871 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.