Scoarța de stejar, un aliat în lupta cu tulburările neurodegenerative
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

52 vizite

19-02-2024

0 comentarii

Scoarța de stejar, un aliat în lupta cu tulburările neurodegenerative

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Scoarța de stejar are o mulțime de beneficii pentru organism. În primul rând, susțin specialiștii, compușii săi acționează ca antioxidanți, protejând corpul de daunele cauzate de radicalii liberi. Se crede că tocmai această activitate antioxidantă poate îmbunătăți sănătatea inimii și a ficatului. Un studiu de laborator a prezentat dovezi în acest sens, iar ceea ce se știe este că scoarța de stejar nu poate oferi aceleași proprietăți deosebite pentru toți. Proprietățile antibacteriene ale stejarului împotriva agenților patogeni bacterieni multirezistenți au fost testate în laborator. Studiile au vizat mai multe specii de stejar alb, iar rezultatele sunt promițătoare.

Pe scurt, stejarul are proprietăți antiinflamatorii și neuroprotective, ceea ce înseamnă că acesta ar putea oferi șanse în plus în lupta cu tulburările neurodegenerative care își pun amprenta asupra sistemului nervos. Includem aici tumorile cerebrale, epilepsia, boala Alzheimer, Parkinson sau glioblastomul. Cu toate acestea, combinația dintre stejar și suplimentele pe bază de fier ar trebui evitată, deoarece taninurile pot reacționa cu absorbția fierului. Contraindicație pentru a utiliza scoarța acestui copac au și persoanele cunoscute cu probleme cu inima. Totodată, combinația dintre stejar și suplimentele pe bază de fier ar trebui evitată, deoarece taninurile pot reacționa cu absorbția fierului. În plus, contraindicație pentru a utiliza scoarța de stejar au și persoanele cunoscute cu probleme cu inima. Atenție, însă! Beneficiile stejarului trebuie exploatate numai cu recomandarea medicului.

Taguri articol: sfatul medicului scoarta de stejar

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661545 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

67251 vizite | 11572 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17775 vizite | 1802 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431822 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001765 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661545 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578141 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.