Scorul Apgar, prima "notă" din viaţa copiilor
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1799 vizite

28-05-2017

0 comentarii

Scorul Apgar, prima "notă" din viaţa copiilor

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

La naştere, fiecare copil primeşte „o notă”, în funcţie de rezultatele evaluării făcute de medicul neonatolog, imediat ce copilul este scos din burta mamei, indiferent dacă aceasta naşte prin operaţie cezariană sau pe cale vaginală. Astfel, nu toţi copii primesc „nota” 10, însă asta nu înseamnă că ei nu sunt la fel de sănătoşi ca cei ce au acest scor Apgar. Cu toate acestea, dacă nou-născutul are un scor Apgar prea mic, înseamnă că are anumite probleme şi trebuie să primească îngrijiri speciale din partea medicilor de profil.

„Scorul Apgar se efectuează la 1 şi la 5 minute după naştere şi urmăreşte pulsul (numărul de bătăi cardiace pe minut), respiraţia, tonusul muscular, răspunsul la stimuli şi culoarea pielii nou-născutului. Denumirea vine de la dr. Virginia Apgar, cea care a elaborat procedura. Majoritatea bebeluşilor se încadrează între şapte şi zece puncte, dar unul cu nota mai mică de şapte va avea nevoie de îngrijiri speciale imediat după naştere. Părinţii nu trebuie să se sperie dacă nou-născutul nu are 10 la naştere. Indiferent de nota primită, el va lupta, iar primii săi paşi în viaţă vor porni încet, dar sigur”, explică specialiştii de la Spitalul Euromaterna.

xxx

Spitalul Euromaterna asigură asistenţă medicală femeii gravide şi nou-născutului sănătos, dar şi celor cu risc crescut, având capacitatea de a rezolva întreaga gama de patologie specifică, asistenţă medicală ginecologică în cazuri complexe, precum şi în domeniul diagnosticului şi tratamentului infertilităţii prin tehnici de reproducere asistată. Oferă multiple facilităţi de diagnostic şi tratament. Este singurul spital privat din Dobrogea care îngrijeşte nou-născuţii prematur. Pentru programări, consultaţii şi consiliere, apelaţi numărul de telefon 0241.605.555.

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201825 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387527 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

59022 vizite | 47237 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381458 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972357 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647501 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560541 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498559 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.