Scrâşnitul dinţilor, o problemă cu care ne confruntăm noaptea
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

677 vizite

24-01-2020

0 comentarii

Scrâşnitul dinţilor, o problemă cu care ne confruntăm noaptea

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Cu siguranţă că aţi văzut persoane care tot scrâşnesc din dinţi. Ei bine, aceasta chiar este o boală, şi nu doar un simplu tic nervos.

Dr. Cosmina Manea spune că scrâşnitul dinţilor sau bruxismul, cum este el numit în termeni medicali, nu este deloc o problemă de ignorat. Este adevărat, cauza principală a acestei afecţiuni este legată, în mare parte, de stres sau de problemele cu dantura, iar aici trebuie amintită lipsa dinţilor sau ruperea acestora. La rândul său, stresul perturbă calitatea somnului, iar agitaţia pe timpul nopţii agravează scrâşnirea dinţilor.

Ca urmare, acestor persoane li se recomandă să facă anumite schimbări în stilul de viaţă, pentru a controla sau măcar pentru a reduce tensiunea şi stresul cotidian.

Iată ce măsuri pot fi luate: terapii de relaxare, yoga, meditaţie sau chiar alergatul în aer liber. Apoi, se recomandă reducerea consumului de alcool, cofeină şi ciocolată, pentru că toate acestea provoacă stări de agitaţie. Înainte de toate, însă, mergeţi la un medic dentist sau purtaţi noaptea o gutieră specială.

De asemenea, se mai poate încerca un exerciţiu de relaxare a muşchilor maxilarului, înainte de culcare, prin ţinerea unui prosop cald pe obraz. În plus, evitaţi guma de mestecat, deoarece aceasta produce un reflex de a mesteca în gol, şi beţi un ceai antistres seara, pentru a avea un somn odihnitor.

Dr. Cosmina Manea a precizat că bruxismul se manifestă numai în timpul somnului, pacientul neavând posibilitatea de a-şi controla mişcările.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661532 vizite | 57220 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

65157 vizite | 11227 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17759 vizite | 1799 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431719 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001741 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671680 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661532 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578074 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.