Se strâng fonduri pentru pacienţii cu hemofilie
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1426 vizite

19-11-2015

0 comentarii

Se strâng fonduri pentru pacienţii cu hemofilie

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir

Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România (ANHR) a lansat campania „Strângem kilometri pentru pacienţii cu hemofilie”, scopul acesteia fiind creşterea independenţei copiilor hemofilici din ţara noastră.

În cadrul campaniei, se vor strânge fondurile necesare organizării celei de-a doua ediţii a Academiei de Hemofilie, o iniţiativă care răspunde nevoilor pacienţilor minori şi a aparţinătorilor acestora de consiliere psihologică, informare, dar şi reintegrare în diferite grupuri sociale.

ANHR îşi propune să atragă atenţia autorităţilor locale asupra nevoii pacienţilor hemofilici de a avea acces neîntrerupt la tratament profilactic şi la tratament la domiciliu.

„Pacienţii români cu hemofilie se confruntă cu foarte multe dificultăţi în a-şi ţine boala sub control. Ei nu au acces la cantitatea de factor de coagulare necesară atunci când trec prin episoade hemoragice, iar terapia profilactică este disponibilă doar pentru un număr limitat de copii”, a declarat Nicolae Oniga, preşedinte ANHR.

Taguri articol: stiri medicale hemofilie tratament

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660659 vizite | 34331 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8805 vizite | 1306 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10449 vizite | 1145 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429351 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000231 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660659 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577352 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.