Serviciile medicale, validate cu cardul de la 1 iulie
Sursa de Sănătate logo

Foto: Medical News Today

Foto: Medical News Today
Ştiri medicale

2862 vizite

31-05-2020

0 comentarii

Serviciile medicale, validate cu cardul de la 1 iulie

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Începând cu data de 1 iulie, serviciile medicale acordate de spitale, furnizorii de investigaţii paraclinice (analize medicale), furnizorii de medicamente, furnizorii de servicii de radioterapie şi cei de dializă vor trebui din nou validate cu cardul naţional de asigurări de sănătate. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au afirmat că obligativitatea folosirii cardului de sănătate a fost suspendată pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă determinate de pandemia de coronavirus.

Aceştia au declarat că măsura este necesară pentru asigurarea continuităţii în acordarea serviciilor medicale, medicamentelor, materialelor sanitare specifice, dispozitivelor medicale din cadrul programelor naţionale de sănătate curative. Totuşi, nu va fi obligatorie transmiterea în platforma informatică a asigurărilor de sănătate în termen de trei zile lucrătoare de la data acordării, respectiv eliberării, a serviciilor medicale şi materialelor sanitare specifice, înregistrate/eliberate off-line.

Totodată, conform actului normativ, medicii de familie pot emite în continuare prescripţii medicale pentru bolnavii trataţi în cadrul programelor naţionale de sănătate curative cu schemă terapeutică stabilă, în baza documentelor medicale care au fost emise bolnavilor de către medicul specialist - scrisoare medicală şi/sau confirmarea înregistrării formularului specific de prescriere, dar şi pentru medicamentele care până la data instituirii stării de urgenţă erau prescrise de către medicii specialişti.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

634120 vizite | 849 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

57016 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43728 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428757 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000004 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671393 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

634120 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577316 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.